MANİSA - Paletli Yüzme Küçükler Bireysel Türkiye Şampiyonası Manisa'da başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Kapalı Yüzme Havuzu’nda düzenlenen şampiyonayla ilgili AA muhabirine bilgi veren Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Asbaşkanı Şahin Özen, federasyon tarafından organize edilen şampiyonaya Bursa, Çanakkale, İstanbul, Kocaeli ve Gaziantep'ten 220 sporcunun yer aldığı toplam 29 kulübün katıldığını söyledi.

Yarışmaların mono palet ve çift palet kategorilerinde yapıldığını kaydeden Özen, sporcuların mono palette 50 metreden 800 metreye kadar, çift palette ise 50, 100 ve 200 metre dallarında yarıştıklarını belirtti.

Branşın olimpiyatlara aday bir branş olduğunu vurgulayan Özen, 1990 yılından bu yana Türkiye'de yapıldığını ve giderek yaygınlaştığını kaydetti. Manisa'nın yüzme sporu için önemi tesislere sahip olduğunu ifade eden Özen, şampiyonayı Manisa'da yapmaktaki amaçlarından birinin de kentteki sporcuları spor dalına özendirmek olduğunu dile getirdi.

Özen, şampiyonanın yarın sona ereceğini, başarılı olan sporcuların, uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil etmeye hak kazanacağını sözlerine ekledi.