6. Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu Başkanı Gümüş, “Tarihimizde ilk defa gerçekleştireceğimiz bu organizasyonun heyecanı içindeyiz” dedi.

'6. Özel Sporcular Dünya Kayak Şampiyonası''nın açılış töreni Erzurum'da yapıldı.
Cemal Güresel Spor Salonunda düzenlenen törende, şampiyonaya katılan 10 ülkenin temsilcileri, bayraklarıyla seremoni geçişi yaparak, seyircileri selamladı.
Törene Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TOSSFED) Başkanı Gürdal Gümüş, Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Avrupa Başkanı Geoff Smedley, Buz Hokeyi Federasyon Başkanı Fatih Çintimar ve çok sayıda davetli katıldı.
Açılış konuşmasını yapan TOSSFED Başkanı Gümüş, Türkiye'de ilk kez düzenlenen şampiyonanın büyük anlam ve önem taşıdığını söyledi.
İlk defa gerçekleştirecekleri oranizasyonun heyecanı içinde olduklarını ifade eden Gümüş, şöyle konuştu:
''Federasyonumuz 14 branşta faaliyet gösteriyor. Özel çocuklarımız, 'atletizmde, yüzmede biz de varız' diyor. Bundan sonraki süreçlerde de var olmaya devam edeceğiz. Yeter ki bize fırsat ve izin verin. Bu organizasyonun ülkemize kazandırılmasında başta bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Herkesi burada görmek de hepimizi mutlu etti.''
INAS Başkanı Geoff Smedley de Türkiye'ye gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Türkiye, INAS'ın en yeni üyelerinden biri. Burada eski ve yeni dostlarımla olmaktan mutluyum. Özel sporcuların dostça tavırlarından etkileneceğinizi düşünüyorum'' dedi.
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ise özel bir şampiyonanın, özel bir şehirde düzenlenmesinin Türkiye adına gurur verici olduğunu belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zihinsel Engelliler Mehter Takımının sunduğu gösteri törene renk kattı.
Neşeli tavırları ve hareketleriyle salonda bulunanların ilgisini çeken mehter takımının söylediği ''Çırpınırdı Karadeniz'', 'Genç Osman'' marşlarına salonda bulunan yabancı konuklar da eşlik etmeye çalıştı.
Atatürk Üniversitesi halk oyunları ekiplerinin gösterilerinden sonra sahneye çıkan ''Havuç'' lakaplı oyuncu Furkan Kızılay, mini bir konser verdi.