ANKARA 

TÜBİTAK'ın desteğiyle ABD'deki Silikon Vadisi'ne giden ''Sentio Spor Analitik Platformu'' sisteminin mimarı Serdar Alemdar, projenin ''gerçek zamanlı veriyi toplayıp analiz ederek saha kenarındaki antrenörün önüne indirebildiğini'' bildirdi.

''Sentio Spor Analitik Platformu'' sisteminin mimarı Serdar Alemdar'ın projesi, ABD profesyonel futbol ligi takımlarınca kullanılıyor.

Serdar Alemdar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Futbol sahalarına kurduğumuz 2 basit kamerayla, sahadaki futbolcular, hakemler ve topun gerçek zamanlı koordinatlarını topluyoruz, analitik platformumuza yönlendiriyoruz'' dedi.

Sentio'nun gerçek zamanlı veriyi toplayıp analiz ederek saha kenarındaki antrenörün önüne indiren dünyadaki tek çözüm olduğunu dile getiren Alemdar, ''Sarı kart, kırmızı kart, ofsayt, penaltı gibi kritik pozisyonlar için değişik açılardan bilgiler ve görüntüler sunabiliriz, kritik pozisyonlar için çözüm üretebiliriz'' şeklinde konuştu.

Alemdar, sistemin ayrıca maçtan sonra hakemlerin değerlendirildiği komitelere, antrenörlerin performansının incelendiği kurullarla paylaşılabilecek veriler de ürettiğini kaydetti.