ANKARA

Otomobil sporlarında yeni sezon, 19-20 Mart'ta yapılacak iki organizasyonla başlayacak.

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonundan (TOSFED) yapılan açıklamaya göre, 2016 yarış sezonu, Karabük Safranbolu'daki off-road ve İzmit Körfez Pisti'ndeki karting yarışları ile start alacak.

Türkiye Off-road Şampiyonası sezon açılışı Safranbolu'da gerçekleşecek

Türkiye Off-road Şampiyonası'nın sezon açılışı, 19-20 Mart tarihlerinde Safranbolu'daki yarışla gerçekleşecek. Karabük Off-road Kulübünün organizasyonunda araçlar, cumartesi günü, 11 kilometre uzunluğundaki Karabük Üniversitesi arkasında bulunan orman yolları ve doğal engellerden oluşan etaplarda mücadele edecek. Pazar günü ise iki aracın aynı anda start alacağı, doğal engellerden oluşan 3 kilometrelik etap koşulacak.

Türkiye Karting Şampiyonası ise pazar günü, Bursa Otomobil Sporları Kulübü tarafından İzmit Korfez Yaris Pisti'nde düzenlenecek 1.ayak yarışıyla başlayacak. 7-12 yaş arası sporcuların katılımına açık Formula Mini, 13-16 yaş arası Formula Junior, 15 yaş üzeri Formula Senior ve 32 yaş üzeri Formula Master olmak üzere 4 ayrı kategoride düzenlenecek yarış, saat 09.00'da serbest antrenmanlar ile başlayıp, 17.00'deki ödül töreniyle son bulacak.