ANKARA

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) Başkanı Serkan Yazıcı, kurallarda değişiklik yaparak sporcuların heyecanını artırmak istediklerini söyledi. 

Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kurallarda önemli değişiklikler yapacağız. Rekabet ortamı yaratmazsak gelişmemiz söz konusu olamaz" dedi. 

Türkiye şampiyonalarının da heyecanlı bir duruma gelmesi gerektiğini vurgulayan Yazıcı, "Şampiyon olan sporcularımızı Süper Kupa ile ödüllendireceğiz. Daha önce böyle bir şey yoktu. Bu ödüllendirme, sporcuların heyecanını da artıracaktır. Kazanan sporcularımızı da federasyon olarak yurt dışında yarışmalara sokacağız ve hep yanlarında olacağız" diye konuştu.

Yazıcı, federasyonun sporun gelişmesi adına önemli görevleri olduğunu dile getirerek, "Halkın otomobille ilgili bilinçlenmesi konusunda da sorumluluğumuz olduğuna inanıyorum" dedi. 

Bu konuda özellikle ailelerin bilinçlenmesi gerektiğini belirten Yazıcı, şunları kaydetti: 

"Aileler, çocuklarına hızlı arabalar alıyor, sonrasında da sürat yapmamalarını istiyor. Bunun doğru olmadığını halkımıza anlatabilmeliyiz. Sürat tutkusu ve yeteneği olanların bu sporun içine girmesi gerekiyor."