Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Osmanlıspor, sahasında Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 mağlup etti.

8. dakikada Mersin İdmanyurdu öne geçti. Tita'nın pasıyla ceza yayı önünde buluşan Khalili mükemmel bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu: 0-1

35. dakikada Osmanlıspor beraberliği yakaladı. Lawal'ın yaptığı ortada ceza alanı içinde iyi yükselen Rusescu, öne çıkan kalecinin üzerinden topu kafayla aşırtarak meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 1-1

40. dakikada ceza alanı içinde topla buluşan Serkan Balcı'nın sağ çaprazdan yerden vuruşunda kaleci Ahmet Şahin meşin yuvarlağı ayaklarıyla önledi.

45+1. dakikada Nakoulma kendi çabasıyla önündeki rakiplerini geçerek ceza alanına girerken, yaptığı vuruşta top kaleci Ahmet Şahin'de kaldı.

66. dakikada Osmanlıspor öne geçti. Pinto'nun kullandığı köşe atışında altı pas içinde iyi yükselen Musa Çağıran, kafayla topu ağlarla buluşturdu: 2-1

90. dakikada başkent ekibi farkı 2'ye çıkardı. Pinto'dan aldığı topla ceza yayı üzerinde buluşan Lawal, önündeki rakibini geçtikten sonra şık bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-1

Karşılaşmayı Osmanlıspor 3-1 kazandı.

Bu arada, karşılaşma öncesinde, Ankara'da meydana gelen terör saldırısında hayatlarını kaybedenler için 1 dakikalık saygı duruşu yapıldı.

"İkinci yarı gerçek kimliğimizi sahaya yansıttık ve maçı lehimize çevirdik"

Spor Toto Süper Lig'de sahasında Mersin İdmanyurdu'nu 3-1 yenen Osmanlıspor'da teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, ikinci yarıda gerçek kimliklerini sahaya yansıtarak, müsabakayı kazandıklarını söyledi.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Akçay, formda ve öz güven kazanmış bir takımla karşılaştıklarını dile getirdi.

Akçay, maçın ilk yarısında baskılı oynayan rakipleri karşısında istedikleri gibi mücadele edemediklerini anlatarak, "Çok sihirli bir anda golü atmamız, ikinci yarı bize öz güven verdi. İkinci yarı gerçek kimliğimizi sahaya yansıttık ve maçı lehimize çevirdik. İlk kez geriden gelip bir maçı lehimize çevirdik" diye konuştu.

"Öne geçtiğimiz bir maçı mağlubiyet ile kapatmak istediğimiz bir şey değil"

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Ümit Özat ise öne geçtikleri maçı kaybetmelerinin iyi olmadığını vurgulayarak, "İkinci golü mutlaka bulmalıyız. Deplasmandan puan çıkarmalıyız ki içerdeki maçları kazanmamızın anlamı olsun. Öne geçtiğimiz bir maçı mağlubiyet ile kapatmak istediğimiz bir şey değil" diye konuştu.

Sonradan oyuna dahil olan oyunculardan katkı alamadıklarını dile getiren Özat, "Serkan Balcı'ya bakarken ben utanırım. 23 veya 24 yaşında olsam bu futbolcuya bakar daha fazla mücadele ederim. Torku Konyaspor maçını alırsak, düzene gireceğimizi düşünüyorum" ifadelerini kullandı.