ORDU  - Orduspor, Spor Toto Süper Lig'de hafta sonu deplasmanda oynayacağı Galatasaray maçının hazırlıklarına başladı.

Vali Kemal Yazıcıoğlu Tesisleri'nde, teknik direktör Hector Cuper yönetiminde gerçekleştirilen antrenmana, sakatlığı bulunan Bogdan Stancu ile Fatih Tekke katılmadı. Antrenmana koşu ile başlayan oyuncular, daha sonra pas ve taktik çalışması gerçekleştirdi.

Antrenman öncesi basın mensuplarına açıklama yapan teknik direktör Cuper, Galatasaray maçını kazanmak için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Her maçtan önce oyuncularına kazanma felsefesi aşıladığını vurgulayan Cuper, ''Karşınızdaki takım, Avrupa'nın ya da dünyanın en iyi takımı bile olsa, oyuncularımı sahaya kazanmak için sürerim. Galatasaray maçında da aynı şekilde varımızı, yoğumuzu ortaya koyacağız. Tabi ki iyi oyuncuları var ve Galatasaray iyi bir takım. Ama kimse de bizim potansiyelimizi yadsıyamaz'' dedi.

Her teknik direktörün, tam kadroyla her maça çıkmak isteyeceğini dile getiren Cuper, şöyle devam etti:

''Kimse eksik oyuncuya sahip olmak istemez. Çünkü elinizde ne kadar futbolcu varsa, o kadar seçme ve eleme şansınız olur. Tabi ki bazı oyuncular önemlidir ama ben asla bir ya da iki oyuncuya bağımlı bir takım kurmam. Her şeyden önce takımın durumuna bağlı bir kadro oluştururum. O oyuncuların yerine oynayacak futbolcular da yerlerini çok rahatlıkla doldurabilir. Sadece onlara gerekli güveni vermek lazım. Bundan dolayı bir sıkıntı yaşayacağımızı sanmıyorum.''

Cuper, kiralık oyuncularla ilgili soru üzerine, ''Bu konuyla ilgili bir şey söylemek için çok erken. Mesela Javito da kiralık bir oyuncu. Bundan dolayı bir karar alındığı zaman, Orduspor ile diğer kulüpler arasında görüşme olacaktır. Böyle bir durumda Javito için, Olympiakos takımı ile bir görüşme olacaktır. Lig devam ediyor. Bundan dolayı oyuncuların dikkatini dağıtmamak gerekir'' ifadelerini kullandı.

Mor-beyazlı ekip, Galatasaray maçının hazırlıklarını yarın yapacağı çalışmayla sürdürecek.