MANİSA

Manisa programı kapsamında Gediz spor salonlarını ziyaret eden Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, gençler için güvenli spor alanları oluşturulması gerektiğinin farkında olduklarını, bu sayede ailelerin çocuklarını kendilerine emanet edebileceklerini söyledi.

Kılıç, İstanbul'un 2020'de yapılacak olimpiyat oyunlarına adaylığının kendileri için motivasyon kaynağı olduğunu ifade ederek, ''2020 olimpiyatlarında sadece organizasyon yapan ülke olmak kafi değil. En başarılı ülkelerden biri olmak gerekiyor. Olimpik branşlarda dünya çapında iddialı sporcularımızın olması gerekli. Bu sporcuları dışardan getiremeyeceğimize göre bizim ülkemizin çocuklarını yetiştirmemiz lazım. Bunu sadece yarıştırmak için değil, aynı zamanda sağlıklı nesiller için yapmamız gerekiyor'' diye konuştu.

Kılıç, şunları kaydetti:
''Biz hedefimize, biz objektifimizin merkezine madalya sayısını yerleştirmedik. Biz objektifimizin merkezine sporla iç içe bir toplum ve sportmen nesiller kavramını yerleştirdik. Bunları yakaladığımız takdirde zaten madalyalar, elit sporcular, dünya çapında marka olmuş önemli isimler olacaktır. Hedefi doğru olarak koyduğumuz zaman bu gerçekleşecektir. Şu anda doğru bir yoldayız. Hükümetimizin spora verdiği destek çok kuvvetli bir destek. Ayrıca sadece futbolu değil, sporu çok iyi bilen bir Başbakanımız var. Dolayısıyla o takip de motivasyon sağlayıcı bir etken.''

Doğuş Holding, Sabancı Holding, Koç Holding, Yıldız Holding, Turkcell ve Digiturk'ün desteklerini aldıklarını söyleyen Bakan Kılıç, ''Adaylığın ardına sponsorları eklemiş olmak, Türkiye'nin olimpiyat adaylığı sürecinde gerek Madrid gerekse Tokyo'ya karşı psikolojik olarak çok ciddi bir avantaj yakalamasını sağladı'' diye konuştu.

Kılıç, Davos'ta sunum yapan holdinglerin desteğiyle Türkiye'nin 2020 adaylığını en kuvvetli şekilde vurgulayan ülke olduğunu belirterek, ''Bu desteği görünce 'Tamam şimdi oldu, olimpiyatın arkasında Türk sivil toplumu ve Türk sermayesi yerini aldı' düşüncesi yerleşti'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Çek Cumhuriyeti, Macaristan ve Slovakya seyahatlerinde olimpiyat adaylığı için görüşmeler yaptığını kaydeden Kılıç, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı yoğun gündemi içinde İstanbul'un olimpiyat adaylığını bu kadar öncelikli, bu kadar birinci sıraya yerleştiriyorsa gerçekten ne kadar mesafe katettiğimizin bir göstergesi. Aynı şekilde Sayın Cumhurbaşkanımız hafta başında Sırbistan Cumhurbaşkanı'nı Çankaya Köşkü'nde ağırladı. Cumhurbaşkanımızın muhatap Cumhurbaşkanına bahsettiği birinci konu 2020 olimpiyat adaylığı. Topyekun millet olarak bu işe inandık. İnanılan her iş başarılır. Bu adımların neticesi 7 Eylül 2013 tarihinde yapılacak oylamada ortaya çıkacak. Türkiye'nin bu işi gerçekten hak ettiği, Türkiye'nin bu sefer adaylık konusunda gerçekten çok esaslı, çok 'helal olsun' dedirtecek bir hazırlık yaptığımızı herkes teyit ediyor. Hakkımızı teslim ediyorlar. İnşallah bu süreçte hakkımızı teslim etmekle kalınmaz, 7 Eylül tarihinde yapılacak oylamalarda da hakkımız teslim edilirse millet olarak 'çok şükür hak ettiğimiz bir şeydi ve hak ettiğimizi aldık' deme imkanını bulacağız.''