BURSA - Türkiye Okçuluk Federasyonu Başkanı Abdullah Topaloğlu, ilk hedeflerinin 2016 Rio Olimpiyatları'na takım halinde katılmak olduğunu belirterek, "Ondan sonra hedefimiz tabii ki değişecek. Bunu başardıktan sonra olimpiyatta madalya hedefleyeceğiz" dedi.

Topaloğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, okçuluğun Türkiye'de hızla gelişen spor branşlarından olduğunu, bunun devam etmesi için çalışmalarının aralıksız sürdüğünü söyledi.

Amatör sporlara basında çok fazla yer verilmemesine rağmen gayretle çalışmaya devam ettiklerini belirten Topaloğlu, "Biliyoruz ki basının halkımıza ulaşmada çok önemli bir etkisi var. Son yıllarda okçuluğun hızla gelişmesiyle bu branş da basında yer bulmaya başladı. Bu tür haberlerden dolayı çocuklar ve ailelerden federasyonumuza çok sayıda başvuru oluyor" diye konuştu.

Türkiye'nin, okçulukta 1992 Barcelona Olimpiyatları'ndan bu yana uluslararası müsabakalarda yer aldığını hatırlatan Topaloğlu, gelecek yıl Brezilya'nın Rio kentinde düzenlenecek olimpiyatlara da katılmak istediklerini anlattı.

Bu organizasyon öncesi gelecek temmuz ayında, olimpiyatların kota yarışmaları niteliğiyle dünya şampiyonası yapılacağı bilgisini veren Topaloğlu, "Amacımız; üçer erkek ve bayan sporcuyla kotayı aşıp organizasyona gitmek ve burada ülkemizi temsil etmek. İnanıyorum ki gençlerimiz bunu başaracak çünkü 2013'ün ağustos ayından bu yana olimpiyatlara hazırlanıyoruz ve sürekli yurt içi ve dışı kamplarda sporcularımızı destekliyoruz" ifadesini kullandı.

Topaloğlu, Rio'daki olimpiyatların Türk okçuluğunun kısa vadeli hedeflerinde büyük yer tuttuğunu vurguladı.

Olimpiyat oyunları için hazırlıklarına değinen Topaloğlu, şunları kaydetti:

"Amatör sporlarda özellikle 28 olimpik branşta ülkemizde önemli ilerlemeler kaydedilmesi gerekiyor. 2016 Rio Olimpiyatları'na hazırlandığımız bu dönemde mevcut 28 branşın hemen hemen hepsine katılmamız gerekiyor. Bugüne kadar ne kadar çabalasak da bunu bir türlü gerçekleştiremedik. Buradaki en önemli konu; ilk hedefimiz olimpiyatlara takım halinde katılmak. Ondan sonra hedefimiz tabii ki değişecek. Bunu başardıktan sonra olimpiyatlarda madalya hedefleyeceğiz. Tabii bunun altyapısının nereden geldiğine baktığımız zaman, minik sporculara yönelik organizasyonlardan gelecek. O yüzden minik sporculara önem veriyoruz."