Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası'nda eleme atışları yapıldı.
Polonya'nın Rzeszow kentinde düzenlenen Avrupa Salon Okçuluk Şampiyonası'nda, eleme atışları sonucunda erkekler klasik yayda Türkiye'yi temsil eden Cevdet Demiral, 576 puanla 18'inci sırada yer aldı ve ilk turda, 15'inci sıradaki Danimarkalı Martin Klingenberg Laursen'in rakibi oldu.
Kadınlar klasik yayda ise Begül Löklüoğlu, 557 puan toplayarak elemeleri 26'ncı sırada tamamladı ve 7'nci sıradaki İtalyan Natalia Valeeva ile eşleşti.
Erkekler klasik yay gençler kategorisinde Türkiye'yi temsil eden Yağız Yılmaz 585 puanla ilk, Kerem Kırsever 576 puanla 8'inci sırada yer aldı. Bu sonuçlarla Yağız Yılmaz, elemeyi 32'nci ve son sırada tamamlayan Belçikalı Deckers Michael, Kerem Kırsever ise 25'inci sırdaki Alman sporcu Maximilian Weckmueller'in rakibi oldu.
Erkekler makaralı yay gençler kategorisinde yarışan Furkan Dernekli, 555 puanla 21'inci sırayı alarak, elemeleri 12'nci sırada bitiren Sloven Arne Cerne ile eşleşti.
Kadınlar gençler kategorisinde ise klasik yayda mücadele eden Aybüke Aktuna 568 puanla 6, İrem Özkan 566 puanla 8'inci sırayı elde etti. İlk turda ''bye'' çeken Aybüke Aktuna ve İrem Özkan, son 16'ya kaldı.