ANKARA

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu'ndan (TOSFED) yapılan açıklamaya göre, Türkiye Off-Road Şampiyonası'nda sezonun ilk yarışı Ankara Doğa Sporları ve Off-Road Kulübü (ANDOFF) tarafından 1-2 Mart tarihlerinde İncek'te düzenlenecek.

Ankara, İstanbul, Sakarya, Mersin, Tarsus, Sinop, Bolu, Tekirdağ, Safranbolu, Düzce, Zonguldak gibi birçok kentten yaklaşık 30 ekibin katılmasının beklendiği organizasyon, 1 Mart Cumartesi günü saat 14.00'te başlayacak. Şampiyonada ilk gün heyecanı saat 17.00'de sona erecek. 

İkinci gün yarışlarının startı ise 2 Mart Pazar günü saat 10.30’da verilecek. Ankara'da gerçekleştirilecek sezonun ilk yarışı saat 14.20'de tamamlanacak. Dereceye giren pilotlar, TEB Otel’de saat 17.00’de düzenlenecek törenle ödüllerini alacak. 

Parkur

Her biri farklı karakterde iki ayrı parkur üzerinde yer alan ve toplam uzunluğu 77 kilometre olan etaplar, hem yarışmacılar hem de izleyiciler açısından zorlu ve heyecan dolu mücadelelere sahne olacak. 

Öte yandan, bu yıl uygulamaya giren "Süper Off-Road" uygulaması sayesinde, yarışın herhangi bir etabında mekanik sorun yaşan ekipler, araçlarındaki eksiklikleri gidererek yetişebildikleri ilk etaptan yarışa devam edebilecekler. İlk kez uygulanmaya başlanacak bu sistem, yarışı başından son anına kadar heyecanlı bir hale getirecek.