TRABZON

Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, "Başarılı olursak, Cenab-ı Allah nasip ederse burada duracağız. Beceremediğimiz zaman da o onurlu davranışı sergileyip 'biz beceremiyoruz' deyip becerecek insanlara bu kulübü bırakacak kadar Trabzonspor sevdalısıyız" dedi.

Hacıosmanoğlu, Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde yönetim kurulu üyeleriyle düzenlediği basın toplantısında, başkanlığa seçileli kısa bir süre olduğunu dile getirerek, seçildikleri günden beri Trabzonspor'a hizmet etmeye çalıştıklarını belirtti.

Görev sürelerinde yapacakları yanlışlar ve doğruların olacağını ifade eden Hacıosmanoğlu, "Samimiyeti hiçbir zaman elden bırakmadık, sadece Trabzonspor'un bekasını düşündük. 'Trabzonspor sevdalılarını nasıl mutlu ederiz' onun hesabını yaptık. Duruşumuz, tarzımız, olaylara bakışımız, eylemlerimiz farklı, zaten o farklılığımız bizi Trabzonspor başkanlığına taşıdı. Biz sıradan insanlar gibi yaşayamıyoruz, olaylara sıradan insanlar gibi bakamıyoruz. Bu koltuğa oturduktan sonra farklılaşacak halimiz yoktu. Farklılaşmadan fark yaratmanın peşindeyiz" ifadelerini kullandı.

"Bizim tavrımızı, olaya bakış açımızı eleştirebilirler ama samimiyetimizi eleştirmek kimsenin haddine değildir" diyen Hacıosmanoğlu, şöyle devam etti:

"Bizim en önemli konumuz, en çok tartışılan konu kongre öncesindeki duruşumuzun kongreden sonra değiştiği. Bir insanın varlık nedenini kendisi ortadan kaldırmaz. Kaldırdığı zaman kendisi de yok olur zaten. Bizi Trabzonspor başkanlığa taşıyan Trabzonspor'un hem saha içinde hem saha dışında uğradığı haksızlıklar, Trabzon gibi temsil edilemeyişi... İlk başkan adayı olup kaybettikten sonra bu camiayı o manada temsil ettiğimizi düşünen Trabzonspor sevdalıları bize oy vererek seçti. Farklılaştığımızı söyleyen insanlar bana göre art niyetli insanlar. Sözlerimiz üzerinden cımbızla birkaç kelimeyi seçip onu art niyetle kulanmanın kimseye faydası yok."

Hacıosmanoğlu, Trabzonspor'un hizmetkarı olduklarını hep söylediklerini kaydederek, "Biz sadece Trabzonspor'a hizmet etmek istiyoruz.Trabzon üzerinde hiçbir siyasi ve ticari beklentisi olmadan karşılıksız hizmet için yola çıktık. Bu da biz başarılı olursak burada kalıcı olacağız. Başaramazsak, buradan istikbal beklentisi olan insanlar durmaya diretir ama bizim böyle karakterimiz yok. Başarılı olursak, Cenab-ı Allah nasip ederse burada duracağız. Beceremediğimiz zaman da o onurlu davranışı sergileyip 'biz beceremiyoruz' deyip becerecek insanlara bırakacak kadar Trabzonspor sevdalısıyız" diye konuştu.

CAS kararı sonrası yaptığı açıklamalar

CAS kararı sonrası yaptığı açıklamalarda bir cümlenin cımbızla alınarak art niyetli davranıldığını ileri süren  Hacıosmanoğlu, "(Biz kupa için müracaat etmeyeceğiz) dedim. Cümlenin başına ve sonuna bakıldığı zaman diyoruz ki 'evet Türkiye'de adaletsiz bir karar verildi. Bu pisliği örtmeye çalışan insanlar var, önce bu insanlar bu pisliği temizleyecek. Şu an itibarıyla hiçbir yere müracaat etmeyeceğiz, onların pisliği temizlemesini bekliyoruz' dedik, sanki birkaç sene onların keyfini bekleyeceğiz. Bunlar bir süreçtir" dedi.

Göreve geldikleri andan itibaren Türkiye'de futbol anlayışının değiştiğini belirten Hacıosmanoğlu, herkes 'UEFA'da bu işin üstü örtüldü' derken kendilerinin Trabzonspor'un haklarını koruyarak sümen altı edilen olayları tekrar canlandırdıklarını söyledi.

"Çocukluk hayalim olan başkanlık koltuğunda oturuyorum"

Siyasetle hiçbir zaman işinin olmadığını ve hiçbir siyasi partinin üyesi olmadığını ifade eden Hacıosmanoğlu, "Siyasette olmayı düşünmüyorum. Bazı yakıştırmalar yapılıyor, siyasete gireceğimle ilgili. Çocukluğumdan beri hayalini kurduğum Trabzonspor başkanlık koltuğunu Cenab-ı Allah bana nasip etti. Bu ülkede oturacağım en yüce makamda oturuyorum. Başka hiçbir koltuğa talip değilim. 'Bu ülkenin Başbakanını seviyoruz, bu ülkeye yaptığı hizmetlere saygı duyuyoruz' dedik. Kendisine destek verdik. Dün verdik, bugün veriyoruz, yarın da vereceğiz. Yarın başka biri gelip ondan daha iyi yaparsa hangi partiden, görüşten olursa olsun aynı şeyleri söyleriz" diye konuştu.

"O kupa Trabzonspor'un müzesine gelecek"

Bir gazetecinin," Başbakan Erdoğan'ın 'CAS, Fenerbahçe'ye haksızlık yaptı' şeklindeki açıklamalarını nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Diyor ki 'kişilerle kurumları ayırın.' 'Taraftarları niye bu cezayı çeksin' diyor. Bu olmayacak bir şey. CAS, UEFA Fenerbahçe'ye haksızlık yaptı deme lüksü yok zaten. Bütün gerçek ortada. Bu ülkenin bağımsız yargısının verdiği kararlar ortada. Bunu kim ne söylerse söylesin. Orada 'Fenerbahçe'ye haksızlık yapıldı' demek Trabzonspor'a haksızlık olur. 2010-2011 şampiyonu Trabzonspor'dur. Bunun neticesinde ya o kupa bizi alır ya biz onu alırız. Sonuçta alacağız bunu. Bu kupayı ligin, takımın önüne geçirmek değil derdimiz. Bunu konuşmak da istemiyorum. Sonuçta alacağım birşey. O kupa Trabzonspor'un müzesine gelecek çünkü o kupa Trabzonspor'un. Bunu konuştukça burada bir şeyler yapan insanların elini kilitliyorsunuz. Burada amaç üzümü yemek mi bağcıyı dövmek mi? Biz hakkımızı alalım. Bu sorular, bu tür eleştiriler Trabzonspor'a bir şeyler kazandırmıyor. Önemli olan Trabzonspor'un kupasını almak mı, yoksa bunu karmaşık hale getirip birilerini suçlamak, 'birileri bize bunu vermiyor' deyip karmaşık hale mi getirmek? Okyanusta yakalandığınız fırtınaya bakmıyor, gemi limana geldi mi, gelmedi mi ona bakıyorlar. Siz müsaade edin, biz o gemiyi limana yanaştıracağız."