İSTANBUL

Galatasaray'ın Uruguaylı kalecisi Fernando Muslera, sarı-kırmızılı kulüple 3 yıllık sözleşmesi olduğunu hatırlatarak, "Burada çok mutluyum" dedi.

Sarı-kırmızılı takımın Slovenya'nın Bled kentinde yaptığı kampta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Muslera,  transfer iddialarıyla ilgili olarak, "Bana veya kulübe gelen resmi bir teklif yok. Ben Galatasaray’ın futbolcusuyum, üç yıllık daha kontratım var ve burada çok mutluyum. Şu an tamamen Galatasaray'a odaklanmış durumdayım" şeklinde konuştu.

Uruguaylı kaleci, Galatasaray'daki iki yılın kendisi ve takımı açısından çok iyi geçtiğini belirterek, "Ligde iki şampiyonluk elde edildi, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde başarılar yaşandı. Ben de bireysel olarak elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum, kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Takım halinde bu sezon da Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi’nde başarı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Futbol Federasyonunun değişikliğe gitmediği yabancı oyuncu sınırlaması hakkında da değerlendirmelerde bulunan Fernando Muslera, "Birçok takım yabancı oyuncular alarak önemli yatırımlar yaptı ama bizim çok kaliteli yerli oyuncularımız var. Bu kural alındıysa, bize de buna adapte olmak düşüyor. Forma rekabeti takımı daha iyi yerlere getirecektir" şeklinde görüş belirtti.

Yeni sezondaki en büyük avantajlarının sıkı çalışma disiplini ve takım içindeki arkadaşlık olacağına vurgulayan Muslera, "Takım olarak iyi çalışıyoruz. Geride bıraktığımız son iki sezonda bunun avantajını gördük. Takım içinde iyi bir arkadaşlığa sahibiz. Önümüzdeki sezon da iyi çalışma ve arkadaşlık en önemli kozumuz olacak" şeklinde konuştu.