ANKARA

Türkiye Motosiklet Federasyonu ile Otomobil Sporları Federasyonu, Düzce'ye yaptırılması planlanan motor sporları yarış pisti için ortak hareket edecek.

Milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna'nın desteğiyle ilçede motor sporları yarış pisti yapacaklarını söyledi.

Türkiye'de herkesin rahatlıkla yararlanabileceği yarış pistine ihtiyaç duyulduğunu ve Tuna'nın buna öncülük ettiğini belirten Kenan, "Belediye Başkanı Tuna motor sporlarına destek veriyor. İlçenin tanıtım ve gelişimine katkı sağlayacak pistin yapımı için Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar ile Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Serkan Yazıcı da bize destekte bulunuyor. Bir araya gelip bütün motor sporlarının organize edilebileceği bir pistin yapımını sağlayacağız." diye konuştu.

Kenan, pist yapım sürecinin hızlandırılması için yarın bölgede başkanlarla inceleme yapacaklarını kaydetti.

"Formula 1 pilotu yetiştirmek istiyorum"

Milli motosikletçi açıklamada, motor yarışları dışında Formula 1'i de yakından takip ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Biz yarışın farklı bir kısmıyla ilgileniyoruz ancak en büyük hayallerimden biri de Formula 1'e sporcu yetiştirmek. 80 milyonluk bir nüfusa sahip bu ülkeden neden bir Formula 1 pilotu çıkmasın? Bu benim bir hayalim, nasip olur mu bilmiyorum. Aktif olarak kendi yaptığım sporla uğraşıyorum. Henüz böyle bir çalışmam yok ama hayallerimden biri bir Formula 1 pilotunu yetiştirmek ve onun yanında olmak. Bunun yanı sıra motor yarışları için yetiştirdiğim sporcular var. O sporcuların, ileride dünya şampiyonu olabilmeleri için onlara hocalık yapmaya çalışıyorum. İnanıyorum ki 2-3 yıl içinde, yetiştirdiğim bir öğrenci dünya şampiyonluğu yaşayacak. Ben öncelikle 2 yıl daha yaptığım spora devam etmek istiyorum."