MUĞLA - Türkiye Motosiklet Federasyonunun (TMF) yarış takviminde yer alan organizasyon, Fethiye Ormanspor Kulübü tarafından Esenköy Akdeniz Off-Road Park'ta gerçekleştirilecek.

TMF İdari Asbaşkanı Hamit Dizman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışlara ilginin her geçen yıl arttığını söyledi. Yarışların özel oluşturulan tribünlerden izleneceğini anlatan Dizman, yüksekliği metreleri bulan atlayışlara imkan tanıyan parkurda nefes kesen mücadelelerin, seyredenler için gerçek bir şölene dönüşeceğini dile getirdi.

"Şampiyonaya 100'e yakın sporcu katılacak"

Dizman, Türkiye Motokros Şampiyonası'nın 2. ayağında geçen yılın şampiyonları Şakir Şenkalaycı, Mehmet Çelik, Batuhan Demiryol ile Deniz ve Can Öncü kardeşler gibi sporcuların mücadele edeceğini belirterek, "Fethiye Orman Spor Kulübünce organize edilen ve 2 gün sürecek yarışa İstanbul, İzmir, Antalya, Muğla, Ankara ve Bursa'dan 100'e yakın motosiklet sporcusu katılacak" dedi.

Yarın sporcuların, 2 etap halinde start alacağını ifade eden Dizman, bin 350 metre uzunluğunda ve 14 rampadan oluşan Esenköy Akdeniz Off-Road Park'taki parkurda yarışacağını bildirdi. Yarışlar, MX1, MX2, MX2 Junior, MX3, 85cc, 65cc, 50cc, ATV ve veteran kategorilerinde yapılacak. 

Motokros Şampiyonası'nın sonraki etapları ve tarihleri şöyle:

3. Ayak: Ankara (29-30 Haziran)
4. Ayak: Hayrabolu (24-25 Ağustos)
5. Ayak: Gönen (28-29 Eylül)
6. Ayak: Akhisar (2-3 Kasım)