KAHİRE - Afrika Süper Kupası (CAF) finalinde, Tunus'un CS Sfaxien takımını 3-2 mağlup eden Mısır temsilcisi El-Ehli, altıncı kez kupayı müzesine götürdü. 

Uluslararası Kahire Stadı'nda oynanan maçta, El-Ehli takımının gollerini 23 ve 53. dakikada Muhammed Naci ve 67. dakikada Amr Cemal kaydetti. CS Sfaxien takımının gollerini ise 61. dakikada Ali Malul ve 77. dakikada Fahreddin bin Yusuf attı.

El-Ehli takımı yetkililerinin dün güvenlik onayı almasının ardından karşılaşmayı 30 bin seyirci izledi. 

Mısır temsilcisi, Avrupa'da düzenlenen UEFA Süper Kupası'na eşdeğer olan CAF Süper Kupası'nı 2002, 2006, 2007, 2009 ve 2013 yıllarında da kazanmıştı.

Afrika Süper Kupası'nda olaylı gece

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Uluslararası Kahire Stadı'nda oynanan maçın ardından düzenlenen kupa töreni bitiminde kupayı kazanan El-Ehli takımı taraftarları, güvenlik güçleri aleyhinde slogan attı. Taraftarlar, söktükleri sandalyelerle su şişesi ve meşaleleri stat güvenliğini sağlamakla görevli asker ve polislere fırlattı. Yaşanan arbede esnasında 10'u polis, 15'i asker 25 kişi yaralandı.

Taraftarların, bir polis ve iki özel aracı ateşe verdiği, güvenlik güçlerinin ise bazı taraftarları gözaltına aldığı belirtildi.

Stadın göz yaşartıcı gaz kullanılarak boşaltılmasının ardından gerginliğin sokağa taştığı kaydedildi.