TRABZON

UEFA Avrupa Ligi J Grubu'nda yarın sahasında İtalya'nın Lazio takımıyla karşılaşacak olan Trabzonspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, yarın akşam maçın kilidinin sabır üzerine kurulu olacağını söyledi.

Akçay, maçın oynanacağı Hüseyin Avni Aker Stadı'nda Arjantinli oyuncu Gustavo Colman ile basın toplantısı düzenledi.

 "Kendi sahamızda oynayacağımız ama favrosinin Lazio olduğu bir maça yarın akşam çıkacağız" diyen Akçay, "Deneyimi, birikimleriyle ve elindeki oyuncuların düzeyi yüksek 23 oyuncuya sahip, kendi liginde 6. sırada olan  Lazio ile oynayacağız. Rakibimizi saygı duyulması gereken bir rakip olarak göreceğiz. Maçın her dakikasında saniyesinde bunu hatırlayarak oynayacağız" dedi.

Bunun kendi evlerinde mahkum oynayacakları ya da çok geride duracaklarını göstermediğini söyleyen Akçay, şöyle devam etti:

"Sabırlı, direkt oyunla kaleye giden yolları iyi bularak oynamak istiyoruz. Rakibimizin de oyun planının sabır üstüne kurulu olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla yarın akşam maçın kilidi bence sabır üzerine kurulu olacak. Fenerbahçe müsabakası öncesi Lazio müsabakasının değerlerini yükseltmek istiyoruz. Bu nedenden dolayı da Lazio maçı bizim açımızdan iki kez daha önemli hale geliyor. Oyuncularıma güveniyorum. Takım olarak yükseliş halindeyiz. Yarın da bunu devam ettirmek isteyeceğiz. Çabamız bu yönde olacak. Umuyorum bunu başaracağız."

Akçay, bir gazetecinin Lazio'yu neden favori gördüğünü sorması üzerine de "Bu sonuçlara neden mi varıyoruz, elimizdeki isttatistiklerle varıyoruz. Her iki tarafın olumlu, olumsuz yanlarına bakıyorsunuz. Zaten taktiğin kelime anlamını ifade ettiğimizde kendi artılarınız, rakibin artıları, kendi eksiklikleriniz ve rakibin eksikliklerini tartıp yapılabilecek olan stratejiler demektir. Zaman zaman teknik adamların konuşmalarında farklı hedefler geliştirerek farklı stratejiler oluşturulabilir" ifadelerini kullandı.

Lazio maçının 6 puanlık değerinde bir maç olduğunu söyleyen Akçay, " Bizim hesaplarımıza göre grupta 11-12 puanlık bir sonuç bir ust tura devamı getirecektir. Bunun için galip gelirsek üst tura çıkma şansımız yüzde 50 olur diyebilirim" diye konuştu.

Colman: "Güvenimiz arttı"

Gustavo Colman ise yarın ki maçın önemini bildiklerini belirterek, " Karşımızda da Lazio gibi güçlü bir ekip var. Oyuncu grubumuz kendini iyi hissediyor. Art arda galibiyetlerden sonra takımın güveni yükseldi" dedi.

Rakiplerinin özellikle orta alanda iyi oyuncularının bulunduğunu vurgulayan Colman, " Eğer onları orta sahada durdurabilir, kendi oyunumuzu ortaya koyabilirsek başarılı olacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.