HABER: BÜLENT KURUHÜSEYİNO




Torku Konyaspor'da teknik direktör Aykut Kocaman'ın isteği doğrultusunda sezon başında Fenerbahçe'den kiralanan Samuel Holmen yeşil beyazlı kulüpte kalacak. Gelecek sezonun takımını kurmak için şimdiden çalışmalara başlayan Torku Konyaspor, İsveçli futbolcunun menajeri ile büyük ölçüde anlaştı. Bu sezon yeşil beyazlıların sergilediği müthiş performansta etkisi olan futbolcuların arasında yer alan Holmen’in  sarı lacivertlilere geri dönmek istemediği belirtildi. 31 yaşındaki futbolcunun bağlı bulunduğu menajerlik şirketi ‘Manmark’da bu gelişmeyi doğruladı. Holmen, 2013 yılında bonservis bedelsiz olarak Fenerbahçe’ye transfer olmuştu. Başarılı futbolcunun Fenerbahçe ile sözleşmesi 2016 Haziranında sona eriyor. Torku Konyaspor böylelikle bu transfer için herhangi bir bonservis bedeli ödemeyecek.

Transferler devam edecek

Tarihinin en başarılı sezonlarından birini yaşayan Torku Konyaspor’da ayrıca gelecek sezon Avrupa Kupaları’nda mücadele edilecek olması yönetimi de harekete geçirdi. Holmen’le büyük ölçüde anlaşan yeşil beyazlılar takımda eksik olan bölgelere yapılacak transferler için şimdiden görüşmelere başladı. Süper Lig'de fırtınalar estiren ve diğer yandan da başarılı kadrosunu korumak isteyen Torku Konyaspor, iç transfer de çalışmalara Ali Çamdalı, Selim, Ali Turan ve Vukovic'le başlayan imzalara 33 yaşındaki Bulgar futbolcu Rangelov da eklendi.Teknik direktör Aykut Kocaman’ın raporunu bekleyen yeşil beyazlıların kuzey liglerinde belirlediği bazı futbolcuların kulüpleriyle temasta olduğu belirtildi.. 


Unvanını Avrupa’ya taşıdı

Konya temsilcisi, Avrupa’nın 5 büyük ligi olarak değerlendirilen İspanya (La Liga), İngiltere (Premier Lig), Almanya (Bundesliga), İtalya (Serie A) ve Fransa’da (Ligue 1) mücadele eden takımlarla kıyaslandığında, 2016’da resmi maç kaybetmeyen tek ekip olmayı başardı.


Süper Lig’de çok başarılı

Süper Lig'in ikinci yarısında 11 maçtır yenilmeyen Torku Konyaspor, deplasmanda oynadığı Eskişehir maçını da kazanarak unvanını korudu. Konyaspor çıktığı 12 maçta 9 galibiyet elde ederken 3 müsabakada berabere kaldı, hiç yenilmedi. Taraftarı ise büyük gurur yaşadı.

Torku Konyaspor geçen sezon açılan Konya Büyükşehir Torku Arena'da toplam 31 lig maçına çıktı. Torku Konyaspor bu karşılaşmalarda; 18 galibiyet, 8 beraberlik ve 5 yenilgi aldı. Son 20 iç saha maçında sadece Galatasaray'a kaybeden Torku Konyaspor, 13 galibiyet 6 beraberlik aldı.  

Ziraat Türkiye Kupası’nda yola devam

Ziraat Türkiye Kupası’nda  yarı final ilk maçında 20 Nisan Çarşamba günü sahasında Fenerbahçe’yi ağırlayacak Torku Konyaspor, galip gelerek, rövanş için avantaj sağlamayı amaçlıyor.

Grup aşamasının ardından, son 16 turunda Antalyaspor’u, çeyrek finalde de Beşiktaş’ı eleyerek yarı finale yükselen Torku Konyaspor, kupada çıktığı 10 maçta 9 galibiyet aldı, 1 müsabakadan da berabere ayrıldı.