İSTANBUL

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Letonya ve Hollanda'yı ağırlayacağı maçlarda Konya'da ilk kez sahaya çıkacak. Geçen sezon hizmete giren Konya Büyükşehir Torku Arena, ilk kez milli maça ev sahipliği yapacak.

3 Kasım 2014 tarihinde Konyaspor'un da isim sponsoru olan Torku firmasıyla yapılan anlaşma ile ismi Konya Büyükşehir Torku Arena olarak ilan edilen stat, ay-yıldızlı ekibin  Letonya ve Hollanda maçlarıyla ilk kez Türkiye'nin milli sahnesi olacak.

Konya, milli maç oynanan 15. şehir olacak

Türkiye'nin yarın Letonya, 6 Eylül'de ise Hollanda ile oynayacağı maçlara ev sahipliği yapmaya hazırlanan Konya, ay-yıldızlı ekibin 92 yıllık tarihinde A milli maç oynanan Türkiye'deki 15. şehir olacak.

A Milli Futbol Takımı daha önce İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Trabzon, Antalya, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Kocaeli, Samsun, Manisa ve Mersin'de karşılaşma yaptı.

Stat, kırmızı-beyaz olacak

Letonya ve Hollanda maçlarının hazırlıkların tamamlandığı Torku Arena, müsabakalarda kırmızı-beyaz renklerle süslenecek.

Stadı çevreleyen tribünlere 80 santimetre yüksekliğinde 500 metre bayrak yerleştirildi. Ayrıca 5 metre eninde 8 metre yüksekliğinde 60 bayrağın asıldığı statta, seyirciler için de koltuklara 40 bin bayrak bırakılacak.

A Milli Futbol Takımı'nın en önemli iki mücadelesi olarak görülen bu maçlarda adeta "yer ve gök" kırmızı-beyaz olacak.

Ödüllü stat

Letonya ve Hollanda maçlarının sahnesi olan 42 bin kişilik Konya Büyükşehir Torku Arena, henüz açıldığı yıl bir çift prestijli ödülün sahibi oldu.

Önce, 13. Uluslararası Türkiye Spor Adamları Ödülleri kapsamında "Yılın Spor Projesi" seçildi.

A Milli Takım'ın Letonya ve Hollanda maçlarıyla ilk kez ayak basacağı stat, ardından uluslararası bir ödülle taçlandırıldı. Konya Büyükşehir Torku Arena, her yıl düzenlenen dünyanın en iyi stadyumları yarışmasında ilk 5'e girdi.