ERZURUM - Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Lig takımlarının yanı sıra Azerbaycan'ın Kapaz Gence ve Zira, Gürcistan'ın ise Shukura Kobuleti ve FC Samtredia süper lig takımları da Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Palandöken ilçesinde yaptırılan Yüksek İrtifa Kamp Merkezi'nde kamp yapıyor.

'Erzurum bize uğur getirdi'

Shukura Kobuleti Teknik Direktörü Gela Sanaia, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamp çalışmaları için geldikleri Erzurum'un iklim koşullarını çok beğendiklerini, kentteki insanların da kendilerine çok yardımcı olduğunu söyledi.

Saha koşullarının da antrenman yapmak için son derece uygun olduğunu belirten Sanaia, "Geçtiğimiz yıl buraya geldiğimizde kendi ligimizi 6'ncı sırada bitirdik. Güzel havanın ve yüksek rakımın bize çok katkısı oldu. Bu yılki hedefimiz lig sıralamasında daha da yukarı çıkmak. Buradaki güzel faktörlerin etkisiyle daha iyi bir noktada ligi bitirmek istiyoruz" diye konuştu.

Sanaia, iki hafta sürecek kampın 1 Ağustos'ta tamamlanacağını, antrenmanlarda teknik ve taktik ağırlıklı çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

'Geldiğimize pişman değiliz'

Kapaz Gence Teknik Direktörü Şahin Diniyev de Erzurum'da bulunmaktan çok memnun olduklarını, burada gösterilen ilgi, alaka ve hava şartlarının kendilerini pozitif etkilediğini aktardı.

Fiziki hazırlık sürecinde yüksek rakımın kendileri için öneminin çok büyük olduğunu ve futbolcuların fiziki hazırlıklarını tamamlamaya çalışacaklarını dile getiren Diniyev, şöyle devam etti:

"Takımımız, Azerbaycan Süper Ligi'ne bu yıl yükseldi. İlk altının içinde olmak için mücadele edeceğiz. Tabii ki ilk altının içinde daha yukarıda olmak istiyoruz. Bu takım sıfırdan kuruldu. Onun için uyum sürecine ihtiyacımız var. Bize biraz zaman gerekiyor. O antrenmanlar da bize ligde katkı sağlayacaktır. Hedefimiz ligde kalmak değil, en azından ilk altının içinde olmayı istiyoruz. Kamp için ilk defa geliyoruz, biraz şüphemiz vardı ama pişman değiliz."

Öte yandan, Gürcistan'ın Kolkheti Poti takımının da 23 Temmuz'da Erzurum'da kampa gireceği öğrenildi.