EDİRNE

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 655. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin geniş güvenlik önlemleri altında yapılacağını bildirdi.

Gürkan, gazetecilere yaptığı açıklamada, 655. Tarihi Kırkpınar Kültür Etkinlikleri Haftasının 18-24 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Etkinliklerin merkezi olan Sarayiçi'ne güvenlik kontrolü yapılacak kapıların kurulacağını belirten Gürkan, "Sarayiçi'ne girişler güvenlik kapılarından yapılacak. İçeri giren ziyaretçiler bu kapılarda kontrolden geçecek. Ülkede meydana gelen terör olaylarını göz önüne alarak Edirne Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ile koordineli çalışma içindeyiz." diye konuştu.

Sorunsuz bir Kırkpınar için güvenlik önlemlerinin geçen yıllara göre arttırılacağını aktaran Gürkan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Emniyet ve jandarma ile görüşüyoruz. Kırkpınar geniş güvenlik önlemleri altında yapılacak. Geniş güvenlik önlemleri alacağız. Bu durum içeri girişleri biraz yavaşlatacak ama bunu yapmak zorundayız. Tarihi yarımadaya girişi sağlayan iki köprünün girişinde de güvenlik kapıları oluşturulacak. Bu konuda uzman olan emniyetimizin görüşleri çerçevesinde gereken ne varsa yapacağız. Güvenlik güçlerimizin koordinesinde tüm kontroller yapılacak. Biz belediye olarak onların tüm taleplerini karşılamaya çalışıyoruz. Amacımız bir sıkıntı yaşamadan Kırkpınar’ı bitirmek. Ben güzel bir Kırkpınar olacağına inanıyorum."