ANTALYA - Dünya Kick Boks Organizasyonları Birliği tarafından Antalya'da düzenlenen "Dünya Büyükler Kick Boks Şampiyonası"nda ilk gün müsabakaları başladı.

Serik ilçesine bağlı Belek beldesinde bir otelde gerçekleştirilen şampiyonada 63 ülkeden bin 500 sporcu mücadele ediyor. Türkiye'den 25'i bayan olmak üzere 64 sporcunun katıldığı şampiyonada, point fighting, kick light, light contact ve full contact olmak üzere 4 kategoride müsabakalar gerçekleştirilecek.

Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok iyi bir açılış seremonisinin ardından müsabakaların başladığını söyledi.

Şampiyonaya Kics Boks Türkiye Milli Takımı'ndan 64 sporcunun katıldığını bildiren Kayıcı, "Türkiye ilk defa böyle bir müsabakaya ev sahipliği yapıyor. Ülke tanıtımı açısından önemli bir organizasyon. Şampiyonada önemli dereceler alacağımızı umuyorum" dedi.

 Daha önceki şampiyonalarda Türkiye'nin önemli dereceleri bulunduğunu dile getiren Kayıcı, buradan da iyi sonuçlar alacaklarına inandığını, Türkiye'nin başarısı için ellerinden geleni yapmaya gayret gösterdiklerini belirtti.

Kayıcı, iki gün önce de Avrupa Kick Boks Federasyonunun Olağan Genel Seçim Kurulu'nun Türkiye'de gerçekleştiğini anlatarak, "Burada Avrupa Kick Boks Federasyonu ikinci başkanlığına seçildim. Umarım Türkiye için hayırlı olur" diye konuştu.

Dünya Kick Boks Şampiyonası, 7 Kasım Cumartesi günü sona erecek.