PHILLIP ISLAND 
Avustralya'da başlayacak 2016 Dünya Supersport Şampiyonası'nın resmi testlerini 1.33.766'lık derecesiyle ilk sırada tamamlayan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, "1 numaranın hakkını vermek gerekir" dedi.

Dünya şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, Avustralya'nın Phillip Island pistinde 28 Şubat Pazar günü yapılacak 2016 Dünya Supersport Şampiyonası'nın ilk yarışı öncesi, resmi testleri tamamladı. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki resmi testte piste çıkan Sofuoğlu, 1.33.766'lık derecesiyle İtalyan rakibi Lorenzo Zanetti'nin önünde ilk sırada yer aldı.

Resmi testler sonrası AA'ya açıklamada bulunan Kenan Sofuoğlu, yeni sezona başlamaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi.

"Yarışı kazanmak için en büyük adayız"

Sezona iyi hazırlandıklarını vurgulayan milli motosikletçi, Avustralya'daki yarışı kazanmak için en büyük aday olduklarını savundu.

Kış döneminde uzun ve zorlu antrenmanlar yaptıklarını dile getiren Sofuoğlu, "Avustralya sevdiğim bir parkur. Motosikletimin de iyi olduğu bir parkur, sonuçlar da çok güzeldi. Dün en hızlı dereceleri yaptık, en iyi yarış simülasyonlarını çıkarttık. Yarışa hazırız. İnanıyorum ki bir aksilik yaşamazsak, yarışı kazanmak için en büyük adayız. Bu dereceler neyin ne olabileceğini yarış öncesi herkese gösteriyor. Hem en hızlı zaman hem de yarış simülasyonu olarak iyi durumdayız" şeklinde görüşlerini aktardı.

İlk kez 1 numara ile pistte olacak

Kariyeri boyunca katıldığı tüm yarışlarda "54" numaralı motosikletle yarışan Sofuoğlu, "1" numarayla ilk kez piste çıkacak.

Elde ettikleri derecelerin kendisini favori pilot konumuna getirdiğini ifade eden Sofuoğlu, "Zaten 1 numaranın hakkını vermek gerekir. Bildiğiniz gibi bu sezon ilk defa 1 numarayla yarışacağım. Bir numarayı taşımak kolay değil. İnşallah bir numaraya yakışır şekilde sezona lider başlamak ve şampiyonayı lider devam ettirmek nasip olur" ifadelerini kullandı.