Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, 2-1 yendikleri Bursaspor maçına ilişkin, ''Gaziantepspor güzel günleri görecektir. Kazandığımız için mutluyuz, futbolcularımı kutluyorum'' dedi.
Uygun, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, iyi bir takımı yenmiş olmanın önemli olduğunu belirtti. Bulundukları konum nedeniyle futbolcuların üzerinde bir baskı olduğunu ifade eden Uygun, bu durumun da gerçek anlamda Gaziantepspor'un futbolunu sahaya yansıtmasını engellediğini savundu.
Futbolcularının kazanma adına bireysel yeteneklerini ellerinden geldiği kadar sahaya yansıttığını ifade eden Uygun, ''Birçok pozisyona girdik, pozisyon da verdik ama kazanmasını bildik. Gaziantepspor güzel günleri görecektir. Kazandığımız için mutluyuz, futbolcularımı kutluyorum'' diye konuştu.
Gaziantepsporlu Abdou Razack Traore de lig dördüncüsüne karşı galibiyet elde ettikleri için çok mutlu olduğunu ifade etti. Gaziantep'te ilk maçına çıktığını anımsatan Traore, ''Çok tempolu bir maçtı ve böyle bir maça sonradan girmek de zordu. Önemli maçtan galibiyetle ayrıldığımız için mutluyum'' ifadesini kullandı.
Şenol Can ise Gaziantepspor'un çıkışının başladığını ve bundan sonra geri adım atmadan her maçı final olarak göreceklerini dile getirdi.
Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman ise atmosferi gergin bir maça çıktıklarını söyledi.
İlk golü, hataları nedeniyle pozisyon yokken yediklerini belirten Karaman, şunları kaydetti:
''Penaltı golüyle ilgili de fazla açıklama yapmak istemiyorum. Çünkü hakemler yeni kurallardan bahsediyor. Fakat bu tür penaltı gibi her 90 dakikada en az 2-3 penaltı verilmeli. Bunu da dikkate almak gerekiyor. Bir de kırmızı kart gördük. Puan açısından son derece önemli bir maçtı. Aynı şey Gaziantepspor için de geçerli. Bu sonucu mutlaka ilerleyen haftalarda deplasmanda telafi etmek zorundayız.''
Bursasporlu İbrahim Öztürk ise artık telafisi olmayan haftalara girdiklerini anlatarak, ''Rakibin de konum itibariyle ciddi anlamda puana ihtiyacı vardı. Biz de seri yakalamıştık, devam ettirmek istiyorduk. Rakibe pozisyon vermeden 2 gol yedik. Zor bir deplasman oldu, isteğimizi alamadık. Ama lig devam ediyor. Kaybettiğimiz puanları telafi edeceğiz. Bundan sonraki dönemlerde puan veya puanlar alarak hedefe ulaşacağımızı sanıyorum'' dedi.
Şener Özbayraklı da önlerinde Sivasspor maçı olduğunu ve bu karşılaşmadan galip ayrılarak yeni bir seriye başlamak istediklerini aktardı.