KAYSERİ 

Süper Lig'de sahasında Galatasaray'ı en son 21 Nisan 1974'te 2-0'lık sonuçla yenen Kayserispor, renktaşını evine puansız göndererek, rakibine karşı 41 yıl sonra iç sahada galibiyet sevinci yaşamayı hedefliyor.

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ligde son haftalarda aldıkları iyi sonuçların moraliyle Galatasaray'ın karşısına çıkacaklarını belirtti.

Devre arasına galibiyetle girmeyi istediklerini vurgulayan Kafkas, "Galatasaray'ın önemli, oyuna direkt etki edecek futbolcuları, bizim de iyi bir çıkışımız var. Sahamızdaki bu maçı kazanmak istiyoruz, bu gücümüz de var. Umarım futbol şansı da bizim yanımızda olur. Girdiğimiz pozisyonları değerlendirirsek karşılaşmadan galip ayrılacağımızı düşünüyorum" diye konuştu.

"Kayseri'deki 41 yıllık hasret son bulacak"

Tolunay Kafkas, Kayserispor'un Galatasaray'ı Kayseri'de en son 1974'te yendiğini hatırlatarak, 27 Aralık Pazar günü iç sahadaki 41 yıllık galibiyet hasretine son vermeyi arzu ettiklerini söyledi.

Bu şanssızlığın alınacak galibiyetle sona ereceğine inandığını vurgulan Kafkas, "Her şeyin bir ilki var. Umarım o ilk de önümüzdeki pazar günü olur" ifadelerini kullandı.

Taraftara destek çağrısı

Taraftarın takım için önemli güç olduğunu belirten Kafkas, Galatasaray maçında tribünleri dolu görmek istediklerini dile getirdi.

Geride kalan haftalarda taraftarın desteğinden memnun olduklarını vurgulayan Kafkas, "Sağ olsunlar bizi destekliyorlar. Zor bir dönemden geçtik, belli bir seviyeye geldik. Taraftarımız hep yanımızda oldu. Bu iyi gidişatımızı devam ettirmek istiyoruz. Taraftarımızın da bu zorlu karşılaşmada takıma 90 dakika boyunca destek vermelerini bekliyoruz" şeklinde konuştu.