ALBERTVILLE

Albertville Savcılığı, kayak yaparken düşerek ağır yaralanan ve tedavisi süren efsanevi Formula 1 pilotu Michael Schumacher'in kazasıyla ilgili yürütülen soruşturma hakkında basına bilgi verdi.

Fransız Alplerinde yer alan Albertville kentinde yapılan basın toplantısında, Alman pilotun kaydığı Meribel'deki pistte herhangi bir ihmal gözlenmediği, işaret ve sinyalizasyonların doğru konumlandırıldığı açıklandı.

Alberville Başsavcısı Patrick Quincy, soruşturma kapsamında, sağlık ekiplerinin ve görgü tanıklarının da ifadelerine başvurulduğunu belirterek, Alman pilotun kayak takımının, kaskını ve kaskına takılı kameranın da incelendiğini söyledi.

Schumacher'in pistin zervesinden aşağıya, yol ayırımına kadar kaydığını ifade eden Quincy, Alman pilotun yavaşlamaya çalıştığı ve kasıtlı olarak pistin yaklaşık 9 metre dışına çıktığını dile getirdi.

Savcı Quincy, Schumacher'in oldukça iyi bir kayakçı olduğuna vurgu yaparak Alman pilotun pistin dışına çıktıktan sonra bir kayaya takılarak 3 metre ileriye düştüğünü ve düşme sırasında da başını ikinci bir kayaya çarptığını ifade etti. Schumacher'in kaza sırasında hızının kesin olarak tespit edilemediği ve soruşturma için de çok önemli olmadığı belirtildi.

Alman pilotun kaskına takılı kameranın kaydettiği görüntünün süresinin 2 dakika olduğunun altını çizen Quincy, görüntülerin, uzman ekipler tarafından kare kare incelenmekte olduğuna dikkati çekti.

Savcı, Schumacher'in kask kamerasının yetkilere, neden kazadan 5 gün sonra teslim edildiği yönünde gelen bir soruya ise kaskın ve kameranın önce medikal ekipler tarafından incelenediği, akabinde soruşturmadaki görevlilere teslim edildiğini söyledi.

Albertville Savcılılığının, Schumacher'in kazasına benzer yılda ortalama 50 vakayı incelediğine de vurgulanan toplantıda, Schumacher'in ya da pistin herhangi bir ihmaline rastlanmadığı ancak soruşturmanın da hala devam ettiğine kaydedilerek, bir görgü tanığının Schumacher'in düşüşünü çektiği iddiası hakkında ise Savcılığın birtakım "endişe" ve "çekincileri" olduğuna işaret edildi.