İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında Kasımpaşa, sahasında Teleset Mobilya Akhisarspor'u 2-0 yendi.

Kasımpaşa cephesi

Spor Toto Süper Lig'in 20. haftasında sahasında Teleset Mobilya Akhisarspor'u 2-0 yenen Kasımpaşa'nın teknik direktörü Kemal Özdeş, önemli bir 3 puan aldıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Özdeş, oyuna istedikleri gibi başlayamadıklarını dile getirdi.

Pas oyunundan vazgeçmenin kendilerini etkisizleştirdiğini belirten Kemal Özdeş, şöyle konuştu:

"İkinci yarıda ise çok farklı bir oyun oynadık. Daha doğru yerlerde topa sahip olduk. Oyunu kenarlara açarak o bölgelere ekstra oyuncular soktuk. Bu da golü getirdi. Son 10 dakikaya kadar ikinci golü atamamanın sorununu yaşadık. Önemli bir galibiyet aldık. Sezonun ikinci yarısındaki 3 maçın da ikinci yarısında takımım çok iyi futbol oynadı. İlk yarıdan daha nitelikli bir takımım var. 14 hafta sonra kendimize üst sıralarda yer bulacağız diye düşünüyorum." 

Özdeş, geçen hafta 2-1 kaybedilen Beşiktaş maçının ardından istifa kararı alması ve sonra yeniden görevine dönmesiyle ilgili soru üzerine ise şunları kaydetti:

"Anlatılacak çok fazla bir şey yok. Kasımpaşa çok güçlü bir aile. Ben 10 takımda antrenörlük ve teknik direktörlük yaptım. Ligde kendi takımında en fazla çalışan üçüncü teknik adamım. Maçtan sonra böyle bir karar aldım. Sayın başkan yurt dışından döndüğünde randevu aldım. Kendisiyle görüştük, görevime devam etme kararı verdi. Ayrılacak olmak bile çok üzücüydü. Dönmek benim için dünyanın en büyük mutluluğu. Taraftarımızı unutmayacağım. Her birine galibiyeti armağan ediyorum."

Öte yandan karşılaşma öncesinde lacivert-beyazlı taraftarlar, teknik direktör Kemal Özdeş'i çiçeklerle karşıladı.

Akhisarspor cephesi

Teleset Mobilya Akhisarspor Teknik Direktörü Okan Buruk ise planladıkları her şeyi yaptıklarını ancak golü bulamadıklarını ifade etti.

Rakip kaleye dikine giden futbolcularla Kasımpaşa'yı baskı altına alarak maça başladıklarını dile getiren Buruk, şöyle konuştu:

"Her şey istediğimiz gibi gitti ancak rahat pozisyonları iyi sonlandırmamız gerekiyordu. Son vuruşlarda sorun yaşadık. Her şey var ama gol yok. Rakibimiz bu konuda bizden daha iyiydi. Golü yiyene kadar rakibimiz kaleye yaklaşamadı. Yaptığımız hamlelerle beraberliği kurtarmaya çalıştık ama topu içeriye atmak gerekiyor. Birinin çıkıp bazı maçları kurtarması gerekiyor ama bunu yapamadık." 

İlk yarı

7. dakikada Teleset Mobilya Akhisarspor etkili oldu. Sağ kanattan çizgiye inen Miguel Lopes'in ortasında altıpasta iyi yükselen Seleznov'un kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta gitti.

15. dakikada sol kanatta rakibinden sıyrılarak sıfıra inen Trezeguet'nin etkili ortasında penaltı noktası civarında müsait pozisyonda iyi yükselen Mensah'ın kafa vuruşunda, top yerden sekerek üstten dışarı çıktı.

19. dakikada Eduok'un uzak mesafeden sert vuruşunda, kaleci Lukac topu tehlikeli bölgenin dışına çeldi.

45. dakikada hızlı gelişen Teleset Mobilya Akhisarspor atağında, savunmanın arkasına sarkan ve topla ceza sahasına giren Larsson, kaleciyle karşı karşıya kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda, top yandan dışarı gitti.

45+1. dakikada Mensah'ın kullandığı serbest vuruşta altıpasın sol çaprazında topla buluşan Mbaye, kaleci Lukac'la karşı karşıya kaldı. Mbaye'nin vuruşunda, Lukac ayaklarıyla topu çeldi.

Karşılaşmanın ilk yarısı, golsüz berabere tamamlandı.

İkinci yarı

51. dakikada Kasımpaşa öne geçti. Sağ kanatta topla buluşan Pavelka'nın pasında ceza sahasında Trezeguet'nin bekletmeden gelişine vuruşunda, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 1-0

55. dakikada Kasımpaşa ikinci gole çok yaklaştı. Sağ taraftan topla ceza sahasına giren Trezeguet, meşin yuvarlağı penaltı noktası civarında bulunan Eduok'a aktardı. Bu oyuncu da topu sol çaprazda daha müsait durumdaki Mbaye'ye çıkardı. Mbaye'nin vuruşunda, kaleci Lukac topa müdahale ederek gole izin vermedi.

63. dakikada Olcan Adın'ın kullandığı köşe atışında penaltı noktası civarında uygun durumda bulunan Paulo Henrique'nin kafa vuruşunda, top auta gitti.

65. dakikada ceza yayı üzerinde topu önünde bulan Olcan Adın'ın gelişine vuruşunda, kaleci Ramazan Köse meşin yuvarlağı son anda çeldi.

75. dakikada Onur Ayık'ın ceza sahası sağ çaprazından sert şutunda, kaleci Ramazan Köse'nin çeldiği top karambolde Paulo Henrique'nin önünde kaldı. Bu oyuncunun altıpastan müsait durumda vuruşunda, meşin yuvarlak üstten dışarı gitti.

84. dakikada sağ kanattan hareketlenen Popov'un pasında ceza sahasında topla buluşan Koita'nın yerden düzgün vuruşunda, meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanına döndü.

90+4. dakikada Kasımpaşa farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan İlhan Depe'nin ortasında altıpas üzerinde Trezeguet'nin gelişine vuruşunda, top ağlarla buluştu: 2-0

Kasımpaşa sahadan 2-0 galip ayrıldı.