GAZİANTEP

Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında konuk olduğu Gaziantepspor'u Oğuzhan Özyakup'un 64. dakikada attığı golle 1-0 yenerek puanını 29'a yükseltti ve liderliğini sürdürdü.

Karşılaşmanın 8. dakikasında Chico'nun ceza sahası önünden yaptığı vuruşta, savunmaya çarparak yükselen topu kaleci Tolga Zengin kontrol etti.

20. dakikada Barış Yardımcı'nın ortasında Oğulcan Çağlayan'ın indirdiği topa, Chibuike vurmakta geç kalınca savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

36. dakikada Cenk Tosun'un indirdiği topu Gökhan Töre, Motta'ya aktardı. Brezilyalı futbolcunun sert şutunda top kalecide kaldı.

39. dakikada Chibuike, Beşiktaş ceza sahası önüne kadar getirdiği topu Mustafa Durak'a verdi. Bu futbolcunun şutunda top yandan auta çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısı 0-0 bitti.

İkinci yarı

47. dakikada Olcay Şahan'ın yerden pasını alan Cenk Tosun'un şutunda, Karcemarskas, son anda topu kontrol etti.

49. dakikada Chico, Beşiktaş ceza sahasındaki Mustafa Durak'a pas verdi. Mustafa, kaleyi çaprazdan yokladı ancak meşin yuvarlak kalecide kaldı.

53. dakikada Gökhan Töre, topu Gaziantepspor ceza yayı önündeki Oğuzhan Özyakup'a aktardı. Bu oyuncunun sert şutunda, top yandan auta çıktı.

64. dakikada Beşiktaş aradığı golü Oğuzhan Özyakup ile buldu. Oğuzhan'ın pasıyla topla buluşan Cenk Tosun'un vuruşunda, meşin yuvarlak Karcemarskas'tan döndü. Pozisyonun devamında Oğuzhan, altıpas içinde topu Gaziantepspor ağlarına gönderdi: 0-1

 68. dakikada Atınç Nukan'ın pasına hareketlenen Kerim Koyunlu, topu Cenk Tosun'a aktardı. Müsait pozisyondaki Cenk'in şutunda Karcemarskas, gole izin vermedi.

90. dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında ceza sahasına giren Gökhan Töre'nin rakibini çalımladıktan sonra yaptığı vuruşta, top üst direğe çarptı.

Karşılaşmayı Beşiktaş 1-0 kazandı.

Beşiktaş galibiyet serisini sürdürdü

Spor Toto Süper Lig'de deplasmanda Gaziantepspor'u 1-0 mağlup eden Beşiktaş, galibiyet serisini sürdürdü.

UEFA Avrupa Ligi'nde hafta içinde Tottenham ile yaptığı maçtan sadece 2 gün sonra Gaziantepspor'un karşısına çıkan siyah-beyazlı ekip, yorgunluğuna rağmen rakibini mağlup etmeyi başardı. "Kara Kartallar", bu sonuçla ligde üst üste 5. galibiyetini aldı. Fenerbahçe karşısında alınan 2-0'lık yenilginin ardından mağlubiyeti unutan Beşiktaş, üst üste 5. galibiyetini elde ederek, 5 haftada 15 puan toplamayı başardı.

Galibiyet serisine İstanbul Başakşehir'i 2-1 yenerek başlayan siyah-beyazlı ekip, ayrıca Kasımpaşa'yı 2-0, Kardemir Karabükspor'u 2-1, Trabzonspor'u 3-0 ve Gaziantepspor'u 1-0 mağlup etti.

Seriyi uzun süre sonra 4 maçın üstüne çıkardı

Beşiktaş, bu sonuçla galibiyet serisini uzun süre sonra 4 maçın üstüne çıkardı.

Bu sezon ve geride kalan dönemlerde üst üste kazandığı 4 maçın ardından puan yitiren siyah-beyazlı ekip, en son seriyi 2009-2010'da yakalamıştı. "Kara Kartallar", bu sezonda Ankaraspor karşısında alınan 3-0 hükmen galibiyetin ardından üst üste 7 maç daha kazanmıştı.

Rakiplerine liderlik sevincini birer gün yaşattı

Beşiktaş, zirve yarışı yaptığı Fenerbahçe ve Galatasaray'a 13. haftada sadece maç fazlasıyla liderlik şansı verdi.

Ligde 12 Aralık Cuma günü Sivasspor'u 4-1 mağlup eden Fenerbahçe, 27 puan ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna otururken, bir gün sonra Torku Konyaspor deplasmanına çıkan Galatasaray, mücadeleyi 5-0 kazanarak 28 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Bu rakiplerinden sonra Gaziantepspor mücadelesini oynayan siyah-beyazlı ekip, rakiplerine birer gün liderlik sevinci yaşattı. Aldığı galibiyetle puanını 29'a çıkaran "Kara Kartallar", 13. hafta sonunda liderliğini sürdürdü.

Oğuzhan golünden sonra oyundan çıktı

Beşiktaş'ı Gaziantepspor karşısında 64. dakikada 1-0 öne geçiren Oğuzhan Özyakup, golün hemen ardından teknik direktör Slaven Bilic tarafından kenara alındı.

Genç oyuncu, golün ardından rakip takım santra yapmadan aynı dakika içinde yerini Kerim Frei Koyunlu'ya bıraktı.

Siyah-beyazlı formayla bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde 4-0 kazanılan Partizan maçında rakip filelere bir gol atan Oğuzhan, Süper Lig'de ise bu sezon ilk gol sevincini Gaziantepspor karşısında yaşadı.

Cenk Tosun pozisyonları değerlendiremedi

Siyah-beyazlıların son maçlardaki formda ismi Cenk Tosun, eski takımına karşı bulduğu pozisyonları değerlendiremedi.

Son üç resmi karşılaşmada 4 gol atan genç oyuncu, özellikle 69. dakikada Kerim Frei Koyunlu'nun pasıyla girdiği net pozisyonda kaleci Karcemarskas'ı geçemedi.

Sakatlar kervanına Motta da katıldı

Bu sezon yine sakat oyuncuların çokluğuyla sıkıntı yaşayan Beşiktaş'ta kervana Ramon Motta da katıldı.

Demba Ba, Veli Kavlak, Ersan Adem Gülüm, Sivok, Mustafa Pektemek ve Cenk Gönen gibi önemli oyuncularını sakatlıklar nedeniyle oynatamayan siyah-beyazlı ekipte, sakatlanan Motta, 65. dakikada yerini İsmail Köybaşı'na bıraktı.

Necip Uysal sakat sakat tamamladı

Mücadelenin 90. dakikasında sakatlanan Necip Uysal, uzatma bölümünü yaşadığı sorun nedeniyle sekerek oynadı.

Genç oyuncu, yaşadığı sakatlık nedeniyle kritik anlarda pozisyonlara müdahale edememenin sıkıntısını yaşadı.

Tolga Zengin ve Serdar Kurtuluş sınıra geldi

Gaziantepspor karşısında sarı kart gören Tolga Zengin ve Serdar Kurtuluş, kart sınırına geldi.

Ligde Bursaspor ve Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçlarında kart gören kaleci Tolga, topu oyuna geç soktuğu gerekçesiyle hakem Çağatay Şahan tarafından sarı kartla cezalandırıldı. Tecrübeli oyuncu, ligdeki üçüncü sarı kartını gördü.

Siyah-beyazlı ekipte daha önce Bursaspor ve Kardemir Karabükspor maçlarında kart gören Serdar da üçüncü sarı kartını Gaziantepspor mücadelesinde görerek sınıra ulaştı.

Genç Atınç hatasız oynadı

Ersan Adem Gülüm ve Tomas Sivok'un sakatlığı sonrası savunmada şans bulan genç oyuncu Atınç Nukan, başarılı performansıyla göz doldurdu.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Sarıyer ile oynanan maçta 90 dakika sahada kalan ve UEFA Avrupa Ligi'nde de Tottenham karşısında ikinci yarıda şans bulan 21 yaşındaki futbolcu, Gaziantepspor mücadelesinde özellikle hava toplarında rakipleri karşısında etkili oldu. Siyah-beyazlı oyuncu, özellikle son dakikalarda uzun toplarla ceza alanı içinde pozisyon arayan rakiplerine yüksek toplarda şans vermedi. Atınç, maçın 80. dakikasında rakibine yaptığı faul nedeniyle sarı kart gördü.

Beşiktaş altyapısından yetişen Atınç, maç sonunda galibiyet sevinci yaşayan taraftarlara üçlü çektirdi.

Gaziantepspor'da kötü gidiş sürüyor

Beşiktaş'a sahasında 1-0 mağlup olan Gaziantepspor'da ise kötü gidiş sürdü.

Ligdeki son galibiyetini 9. haftada sahasında Akhisar Belediyespor'u 1-0 yenerek alan Gaziantepspor, üst üste 4. yenilgisini aldı. Kırmızı-beyazlı ekip, bu süreçte Torku Konyaspor (2-0), Galatasaray (1-0), Gençlerbirliği (2-0) ve Beşiktaş (1-0) maçlarından mağlubiyetle ayrıldı.

Bu arada, Gaziantepsporlu oyuncular, maçın ilk yarısında Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Töre'nin Şenol Can'a yaptığı hareketin ardından hakemden bu oyuncuya kırmızı kart göstermesini bekledi. Ancak iki oyuncu arasında yaşanan pozisyonda herhangi bir kart çıkmadı.