İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'de sezon sonunda yıkılıp yeniden yapılması planlanan tarihi stadında son kez taraftarlarının karşısına çıkacak siyah-beyazlı ekip, Gençlerbirliği'ni yenerek hem stadındaki son maçı kazanmayı hem de ilk iki sıra için şansını sürdürmeyi amaçlıyor.
Beşiktaş ileGençlerbirliği arasında saat 20.00'de başlayacak müsabakayı hakem Barış Şimşek yönetecek.

Son iki maçı kazandı

"Kara Kartallar", yarınki karşılaşma öncesi ligdeki son iki maçını kazandı.
Siyah-beyazlı ekip, ikinci sırada bulunan Fenerbahçe ile puan farkını 3'e düşürerek gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma iddiasını son maçlara taşımayı bildi. Sahasında Orduspor'u 2-0 mağlup eden Beşiktaş, 32. haftada da deplasmanda Eskişehirspor'u 2-1 yendi.

BJK İnönü Stadı'nda son maç

Gençlerbirliği ile oynanacak yarınki karşılaşma siyah-beyazlılar için ayrı bir önem taşıyor.
BJK İnönü Stadı'nda takımlarını son kez destekleyecek taraftarlar, takımlarının tarihi stada galibiyetle veda etmesini bekleyecek.

Bu sezon Dolmabahçe'de istediğini alamadı

Siyah-beyazlı ekip, stadında bu sezon Spor Toto Süper Lig'de oynadığı karşılaşmalarda fazla sevinme fırsatı bulamadı.
Dolmabahçe'de 16 lig maçına çıkan Beşiktaş, 7 kez galibiyet sevinci yaşadı. Evindeki 7 karşılaşmada beraberliği bozamayan "Kara Kartallar", 2 kez de yenildi.

Gençlerbirliği "prestij" peşinde

Spor Toto Süper Lig'de iddiası bulunmayan Gençlerbirliği, 33. hafta maçında yarın deplasmanda Beşiktaş'ı yenerek prestij kazanmak istiyor.
Küme düşme tehlikesi yaşamayan ve Avrupa kupalarına katılma şansı bulunmayan başkent temsilcisi, Galatasaray ile Fenerbahçe'nin ardından Beşiktaş'ı da mağlup etmeyi hedefliyor.
Haftaya 44 puanla 7'nci sırada giren kırmızı-siyahlılar, ayrıca önümüzdeki sezon takımın başında yer almayacak teknik direktör Fuat Çapa'yaBeşiktaş deplasmanında üç puan hediye etmeyi arzuluyor.
Gençlerbirliği, Beşiktaş ile sezonun ilk yarısında Ankara'da 1-1 berabere kaldı.
İnönü Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak maçı, Barış Şimşek yönetecek.

6 eksik

Gençlerbirliği'nde, Beşiktaş maçı öncesi eksik futbolcuların çokluğu teknik ekibin canını sıkıyor.
Başkent ekibi, İstanbul'a 6 futbolcusundan yoksun gidecek. Kırmızı-siyahlılarda, sakatlıkları bulunan Serkan, Tomic, Kulusic, kaleci Ramazan ve Hurşut ile sarı kart cezalısı Özgür, Beşiktaş deplasmanında takımlarını yalnız bırakacak.
Gençlerbirliği'nde, Beşiktaş karşılaşması öncesi 3 futbolcu da sarı kart sınırında bulunuyor. Zec, Azofeifa ve Aykut, sarı kart görmesi durumunda ligin son haftasında Bursaspor'a karşı forma giyemeyecek.

Fenerbahçe ve Galatasaray'ı yendi

Gençlerbirliği, bu sezon üç büyüklerden Galatasaray ve Fenerbahçe'yi mağlup etmeyi başardı.
Kırmızı-siyahlılar, sarı-kırmızılıları 25. hafta maçında Türk Telekom Arena'da 1-0'lık skorla geçerken, 30. hafta mücadelesinde de Fenerbahçe'ye Ankara'da 2-0'lık sonuçla üstünlük kurdu.

80. randevu

Beşiktaş ile Gençlerbirliği, yarın yapacakları maçla birlikte ligde 80. kez karşı karşıya gelecek.
İki takım arasında geride kalan maçlarda siyah-beyazlıların 44 galibiyetine karşılık, kırmızı-siyahlılar sadece 6 kez kazandı, taraflar 29 müsabakada ise eşitliği bozamadı.
Lig maçlarında Beşiktaş'ın 127 golüne,Gençlerbirliği 58 golle karşılık verdi.
Sezonun ilk yarısında Ankara'da yapılan karşılaşma 1-1 tamamlandı.
Beşiktaş, Gençlerbirliği ile yaptığı son 23 lig maçında sadece 1 kez yenildi.
Gençlerbirliği, İstanbul'daki tek galibiyetini 2000 yılında aldı .