İSTANBUL - Galatasaray Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz hafta oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisini yöneten hakem Fırat Aydınus'un, formasını çıkararak sahayı terk etmek isteyen sarı-lacivertli futbolcu Emmanuel Emenike'ye kart göstermemesini normal karşıladığını söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'nde Yunanistan'ın Panthrakikos takımıyla oynadıkları maçın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Hamzaoğlu, Fenerbahçe kaptanı Emre Belözoğlu'nun Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'le tartışmasına da değinirken de Emre'nin yaptığını tabii kartsız bırakılamsının ise doğru olmadığını belirtti.

Burak Yılmaz'ın son durumuyla ilgili bilgi veren Hamzaoğlu, "Burak'ın eski sakatlığı değil. Diğer ayağında, arka adalesinde bir sertleşme olmuş. Bu akşam Türkiye'ye dönecek herhalde, hemen tedavisine başlayacağız" dedi.

"Milli takım çok iyi oynadı"

Hamzaoğlu, A Milli Takım'ın Hollanda karşısındaki performansıyla ilgili olarak, "Tabii, dün akşam üzüldük. Milli takım çok iyi, güzel bir maç oynadı, ama son dakikalarda yine maalesef yediğimiz kötü bir golle sahadan beraberlikle ayrılmak zorunda kaldık. Galip gelebilirdik. Çok güzel taktiksel bir oyun oynandı. Kontrollü oynadık. Biz genelde hep duygularımızla hareket ederdik, ama dün akşam çok akılcı bir oyun oynandı. Sonuca da ulaşmıştık, ama son dakikalarda maalesef gol yedik" ifadelerini kullandı.

Hamzaoğlu, Burak Yılmaz ve Hakan Balta'nın ay-yıldızlı formayla sergiledikleri performansla ilgili de, "Oyuncularımız iyiydi. Tüm oyuncular iyiydi. Mehmet Topal, Gökhan Töre, Ozan Tufan hepsi iyiydi. Takım, taktiksel anlamda çok iyi bir oyun oynadı. Ben yine de oyuncularımızı tebrik ediyorum. Fatih hocamızı tebrik ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Hamzaoğlu, Galatasaray'da sakatlığı bulunan Brezilyalı futbolcu Felipe Melo'nun son durumu hakkında ise gelen bir soruya şu cevabı verdi:

 "Melo geldi, kendisiyle görüştük. Kendisini iyi hissediyor. Tabii buradaki son kontrolleri yapılacak ve ona göre bir antrenman programı devam edecek. Ne zaman aramıza dönecek şu an için bilmiyorum. Yapılacak olan kontrollerden sonra belli olacak. İnşallah o da en kısa sürede aramızda olacak."