TRONDHEİM  - 7. dakikada orta saha çizgisine yakın bir yerden faul atışı kullanan Rosenborg'da, Skjelvik topu Helland'a çıkardı. Helland, düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

19. dakikada Ahmet İlhan Özek, orta sahadan hızlı bir şekilde rakip kaleye yöneldi. Bu oyuncu ceza sahasına girerken çok sert vurdu ancak defans oyuncularına çarpan top kornere çıktı.

29. dakikada kullanılan köşe atışında topu önünde bulan Traore'nin yerden çok sert şutunda, meşin yuvarlak az farkla direğin dibinden auta gitti.

34. dakikada Kardemir Karabükspor golü buldu. Bu dakikada Tanju, soldan topu ceza sahasına ortaladı. Kumbela'nın yaptığı kafa vuruşunda meşin yuvarlak direkten döndü. Topu önünde bulan Hakan Özmert'in vuruşunda top ağlarla buluştu: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 berabere sonuçlandı.

52. dakikada Helland'ın, ceza sahasına girdikten sonra attığı sert şutta top direğin yanından dışarı çıktı. 

63. dakikada yine Helland'ın, bu kez sol taraftan şutunda meşin yuvarlak kale direğinin dibinden auta gitti. 

90. dakikada Ahmet İlhan Özek'in sağdan ceza sahasına girerken vuruşunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı. 

Karşılaşma 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla tarihinde ilk kez Avrupa'da mücadele eden Kardemir Karabükspor, Karabük'teki maçın golsüz eşitlikle tamamlanması nedeniyle play-off turuna yükselen taraf oldu.

UEFA'nın, Sivasspor ve Eskişehirspor kulüplerini, disiplin soruşturması sonunda organizasyonlarından bir yıl men etmesi üzerine Avrupa kapıları açılan Karabük ekibi, sahasında oynadığı ilk maçta Rosenborg ile golsüz berabere kalmıştı.

Gurur duyuyorum

Kardemir Karabükspor'un başkanı Mustafa Yolbulan, "Küçük bir kent takımının Avrupa’da büyük ses getirmesinin gururunu yaşıyorum" dedi.

Yolbulan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çok heyecanlı olduklarını ve kentin bu galibiyeti hak ettiğini söyledi. 

Teknik ekibi ve futbolcuları kutladığını ifade eden Yolbulan, "Küçük bir kent takımının Avrupa’da büyük ses getirmesinin gururunu yaşıyorum. Çok mutluyum. Bu aşamadan sonra karşımıza kim çıkarsa çıksın gruplara kalmak için mücadele edeceğiz. Türkiye'ye ve Karabükümüz'e hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu. 

Yolbulan, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) kendilerini bu başarıdan dolayı kutladığını, kulüp ve kent olarak da bu ince davranıştan dolayı TFF'ye teşekkür ettiklerini kaydetti.

Maçın ardından

Kardemir Karabükspor'un Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, "Bizden güçlü bir takımı elemek özgüvenimizi oldukça artırdı" dedi.

Kafkas, karşılaşmanın ardından, çıkışta basın mensuplarına verdiği demeçte, kendileri için oldukça zor bir maç olduğunu, eksik oyuncularının bu maçta oynamasıyla bir kat daha güçlenen bir Rosenborg'u elediklerini belirtti.

Oyuna iyi başladıklarını, ani bir gol yediklerini ancak daha sonra oyunun kontrolünü tekrar aldıklarını anlatan Kafkas, şöyle konuştu:

"3-4 net gol fırsatları yakaladık bunlardan birini gole çevirdik. İkinci devre baskı yedik bu da oldukça normal. Çünkü gerçekten takımımız çok tecrübesiz ve bu yaşa gelip ilk kez bu ligde bu statüde oynayan oyuncularımız var. Yeni oynadığımız oyuncularımızın 4'ünü bu maçta oynatma imkanı bulamadık. Bu pazar inşallah bir santrfor gelecek onu alacağız. Eksik olmamıza rağmen oyuncularım iyi bir mücadele verdiler. Hem Türkiye hem Karabük halkını iyi temsil ettik."

"Realiteyi de söylemek gerekirse bizi daha da mutlu eden iş, bizden güçlü bir takımı elemek özgüvenimizi oldukça artırdı" diyen Kafkas, yine eleyebilecekleri bir rakiple karşılaşarak gruplara kalmayı umduklarını, bunun için ellerinden geleni ortaya koyacaklarını söyledi.

Hafta içi yaptıkları çalışmalarda, sabırlı oynamaları ve oyunda kontrolün kendilerinde olması gerektiği konusunda ciddi çalışma yaptıklarını ifade eden Kafkas, "Fakat çok hızlı iki kenar oyuncuları ve iyi bir santrforları var. Gerçi bugün santrforları iyi oynamadı ama iç orta sahaları çok iyi. Hem onları durdurup hem üstünlük sağlamamız gerekiyordu onu gerçekleştirdik ancak ikinci yarı oyunu hiç tutamadık" değerlendirmesini yaptı. 

Hedefler

Tolunay Kafkas, hedeflerinin sorulması üzerine, en büyük önceliğinin bu yıl gruplara katılmak olduğunu ve bundan sonra kim çıkarsa çıksın bütün güçlerini Avrupa kupalarına ve bu lige katılabilmek için her türlü çabayı vereceklerini belirterek şöyle devam etti:

"Umuyorum bir sonraki turda bahsettiğim 4-5 oyuncu daha gelecek. Musa'nın cezası devam ediyor. onun dışında iyi transferler yaptık. Yani Karabükspor bu sene iyi bir kadro oluşturdu. Eldeki imkanlarla yapabileceğinin en iyisini yaptı. Şimdi önümüze bakacağız iyi bir uyum içinde olacağız. Hem ligi hem Avrupa Ligi'ni hem kupada Karabük'ü bir marka haline getirmek için çalışacağız."

Kardemir Karabüksporlu Abdou Razack Traore de sonucun hem kent hem takım için çok mutluluk verici olduğunu belirtti. Üst tura çıkmanın çok sevindirici olduğunu ifade eden Traore, "Dediğim gibi takımımızın Avrupa'daki ilk mücadelesi, bu zaferin bir parçası olmak beni çok mutlu etti. Hocamız da bize inandı hepimize inandığını biliyoruz. Önümüzdeki turlarda devam edeceğiz" diye konuştu.

Maçtan sonra oyuncuları büyük üzüntü yaşayan Rosenborg Teknik Direktörü Kare Ingebrigtsen ise Norveç basınının sorularını yanıtladıktan sonra ayrıldı.