İSTANBUL

Galatasaray dergisinin haziran sayısına konuşan futbolculardan Selçuk İnan, TFF Süper Kupa ve Emirates Cup şampiyonluklarıyla başlanan sezonda ister istemez bir rehavet dönemi olduğunu belirterek, "İnsanlar rehavete kapılabilir, kapılıyor da. Sadece futbol için değil, hayatın her alanında oluyor. İki sene üst üste şampiyon olduk, TFF Süper Kupa’yı ve Emirates Cup'ı kazandık. Birçok gazete tarafından da efsane kadro olarak nitelendirildik. Bu açıkçası bizi biraz olumsuz etkilemiş olabilir" dedi.

Teknik direktör Fatih Terim'in görevden alınması süreciyle ilgili de sarı-kırmızılı futbolcu, "İşler istemediğimiz şekilde başlamasına rağmen yoluna sokabilirdik. Fatih Terim Hocamızın gitmesinin basında çok konuşulması, başkan-hoca ilişkisi konuları, bunlar açıkçası bizi yıprattı ve etkiledi. Aslında çabuk toparlanmasını bildik ama kötü gidişatı buna bağlamak doğru olmaz. Bu başarısızlığı hocanın gidişine, başkanla hocanın ilişkisine bağlamak doğru olmaz. Birçok maçı kazanabilecekken kaybettik. Belki de daha çok istemeliydik ama bu sene açıkçası şans da yanımızda değildi" ifadelerini kullandı.

Galatasaray taraftarlarının zaman zaman kendisine yönelik tepkilerine de değinen tecrübeli futbolcu, "Genel olarak insanların gerçekten beni eleştirdiğini düşünmüyorum. Açıkçası birkaç insanın beni sevmemesinden dolayı oldu bunlar. İnsanları etkilediler. Benim tepkim aslında bunaydı. Taraftarın onlara inanıp, beni yuhalamasından dolayı çok üzüldüm. Fenerbahçe maçında 1-0 öndeydik ve o maçta çok iyi oynadığımı düşünüyorum. Ben o gün herhangi bir taraftar tepkisi hak etmedim. Bir portre çizildi insanların önüne, insanlar da buna inandı. Benim tepkim Galatasaraylılara değildi, bana bu haksızlığı yapanlaraydı" değerlendirmesini yaptı.

Hedefleri arasında Avrupa'da oynamanın da bulunduğunu, ancak Galatasaray forması giydikten sonra kendisini bu hedefe ulaşmış gördüğünü vurgulayan İnan, yurt dışına açılma konusunu teknik adamlık kariyerine ertelediğini, Galatasaray’da uzun yıllar top oynayıp başarılar kazanmak istediğini kaydetti. İnan, ligde gelecek sezon şampiyonluk kupasını kaldırıp, 4. yıldızı formalarına takmak istediklerini belirtti.

"En iyi oyuncuları almak değil, en iyi takım olmak başarıları getirir. En iyi oyunculardan oluşan takım olduğumuz halde başaramadık" ifadelerini kullanan Selçuk İnan, şunları kaydetti:

"Biz bazen Şampiyonlar Ligi’nin büyüsüne kapılıyoruz. Ligi unutmamalıyız. Burada şampiyon olursak Galatasaray büyüyor ve Şampiyonlar Ligi’ne katılıyor. Bizim ekmeğimiz Türkiye ligi, tatlısı Şampiyonlar Ligi. Önümüzdeki yıl bu şekilde bakacağız. Çünkü ucunda 4. yıldız var. Dördüncü yıldızı takmak, tarihe geçmek anlamına geliyor. Bu bizim için bir fırsattır. Biz de bunu başarmak için her şeyi yapacağız."

Sabri Sarıoğlu: "İstedikleriniz her zaman olmuyor"

Takım kaptanlarından Sabri Sarıoğlu da geride kalan sezona başlarken önlerine birçok hedef koyduklarını, ancak bazen beklentilerin altında kalınabildiğini belirtti.

Son iki sezonda 2 lig şampiyonluğu, 2 TFF Süper Kupa şampiyonluğu kazanıp, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale oynamış bir ekip olarak sezona başladıklarını hatırlatan Sarıoğlu, "Bu durumda insanlarda bir beklenti oluşabilir ama biz daha da ilerisini hedefleyerek yola çıkmıştık. Maalesef olmadı. Her zaman, her şey istediğiniz gibi olmuyor. Sezona umutla başladık ama beklemediğimiz kayıplar yaşadık. Yine de her şey elimizdeydi, deplasmanda kaybettiğimiz puanlar yüzünden şampiyonluğu kaçırdık" değerlendirmesinde bulundu.

Teknik direktör Fatih Terim'in görevden alınmasına şaşırdıklarını dile getiren Sabri Sarıoğlu, "Fatih Hoca ile iki sene üst üste şampiyonluk yaşamışız, beklemiyorduk. Fakat şöyle de bir durum var; bizler Galatasaray camiasının işçileriyiz, profesyonel futbolcusuyuz. Camianın en yetkili karar mercisi başkanımızdır. O neye karar verirse saygı duyup, uymamız gerekir" dedi.

Fatih Terim'in ardından görevi devralan teknik direktör Roberto Mancini'nin Türkiye'ye alışmasının biraz zaman aldığını savunan sarı-kırmızılı futbolcu, "Türk futbolunun kendisine has özellikleri var. Basın, taraftar ve futbolcu olarak çok farklıyız. Bir futbolcu iyi oynadığı zaman övgüler yağdırıp, onu zirveye çıkarıyoruz, eleştirirken de yerin dibine sokuyoruz. Hocaya da ilginç geldi bu durum. Ortama hemen alışamadı. Sonuçta Türkiye ligi gerçekten zorlu bir lig. Avrupa’da da zorlu ligler var ama burada her anlamda mücadele çok fazla. Benim görüşüm, hoca bu kadar zor bir lig beklemiyordu" ifadelerini kullandı.