ANKARA

Bank Asya Birinci Lig takımlarından Manisaspor'un Brezilyalı futbolcusu Kahe, Türk vatandaşlığı için başvuruda bulundu.
Yeni sezona Kızılcahamam'da hazırlanan Manisaspor'un deneyimli oyuncusu Kahe, ilk olarak Gençlerbirliği, ardından da Manisaspor formasını giydiği Türkiye'de 5 sezonu geride bıraktığını söyledi. 
Ailesiyle birlikte Türkiye'de bulunmaktan son derece mutlu olduklarını belirten Kahe, sezon başında başka ülkelerden teklifler gelmesine rağmen Türkiye'den ayrılmayı hiç düşünmediğini, Türkiye'deki 6. sezonda da Manisaspor forması giymeye devam etme kararı verdiğini bildirdi. 
Asıl adı Carlos Eduardo de Souza Floresta olan 29 yaşındaki oyuncu, ''Türkiye'de 6. sezonum ve artık kendimi bir Türk gibi hissediyorum. Yalnızca saha içinde değil, saha dışında da artık Türk yaşam tarzına adapte oldum diyebilirim. Ailem de aynı şekilde Türkiye'de yaşamaktan çok mutlu'' diye konuştu.
Kahe, Türkiye'de futbol oynamaktan büyük zevk aldığını da kaydederek, şunları söyledi:
''Gerçekten çok mücadeleci ve  sürprizlere açık bir lig. 6 sezonda üst üste 2 sezon şampiyon olan takım göremedik. Bursaspor, Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray şampiyon oldu. Sivasspor'un bile 2 sene üst üste şampiyonluk şansı vardı. Bu yüzden bu ligde ben kendimi daha da geliştirdiğimi düşünüyorum. O yüzden zaten hala Türkiye'de oynuyorum. Büyük ihtimalle de futbol yaşamımı burada bitireceğim. Hedefim de futbolu bu ülkede bırakmak. Yönetimimizle de görüştüm ve Türk vatandaşlığına geçmek istediğimi bildirdim. Yönetim gerekli çalışmaları başlattı. Türk vatandaşı olmak istiyorum. Bu da benim futbolu burada bitirmek istediğimin kanıtıdır.''

Herkes ismimin Mehmet olmasını istiyor
Kendisine Türk ismi seçmekte oldukça zorlandığını ifade eden Kahe, ''Herkes ismimin Mehmet olmasını istiyor. Türk vatandaşlığına geçmeme yakın, isim konusunda karar vereceğim'' dedi.
Kahe, takımı Manisaspor'un hak etmediği bir yerde bulunduğunu da belirterek, hedeflerinin takım arkadaşlarıyla birlikte çok çalışarak Manisaspor'u hak ettiği yer olan Spor Toto Süper Lig'e taşımak istediklerini sözlerine ekledi.