İSTANBUL - Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından A Milli Takım ile İsveç arasında yarın Ankara'da oynanacak hazırlık karşılaşmasına özel hazırlanan maç kitabındaki "Kırmızı ile gel, beyaz ile gel!" başlığıyla yer alan yazısında, ay-yıldızlı ekibin 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Hollanda, Kazakistan, İzlanda, Letonya ve Çek Cumhuriyeti ile aynı grupta yer aldığını hatırlatarak, şu ifadeleri kullandı:

"Uzun soluklu bu turnuvamda, iyi organize olmuş bir milli takım her türlü zorluğun üstesinden gelebilir. Tüm futbolseverlerin izlemekten keyif alacağı bir milli takım olacağımızdan ve karşılaşma sonuçları ne olursa olsun oynadığımız futbolla ülke insanının gurur duyacağı bir milli takım olacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

Bizim güzel bir sözümüz var, 'birlikten kuvvet doğar.' Milli takımımız Türk futbolseverlerin desteği ile Euro 2016'ya gitmek için elinden geleni yapacaktır. Başarı bizim için bir yolculuktur, sadece bir varış noktası değil. Hedefe giden yolda hep beraber kenetlenerek ve hiçbir zaman ürettiklerimizle yetinmeyerek yürüyeceğiz.

Bu anlayış ve yaklaşımla 2014 yılının ilk hazırlık maçını Ankara'da oynayacağız. 10 yıl aradan sonra Ankaralı futbolseverler ile buluşmak için hepimiz sabırsızlanıyoruz. Milli takım taraftarlarımıza, tüm Ankaralılara 'kırmızı ile gel, beyaz ile gel' diyoruz."

Yükselen ivmemiz devam edecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ise, TFF tarafından yarın oynanacak Türkiye-İsveç milli maçı için özel olarak hazırlanan maç kitabındaki yazısında, A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası elemeleri öncesi hazırlıklarına İsveç maçıyla başladığını belirterek, Avrupa futbolunun en önemli ülkelerinden İsveç’i, başkent Ankara'da ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını kaydetti.

TFF Başkanı Demirören, şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in göreve gelmesinin ardından yükselen ivmemizin bu karşılaşmada da devam edeceğine inancımız tam.

Türkiye Futbol Federasyonu olarak her yaş grubunda tüm milli takımlarımızın Avrupa Şampiyonaları ve Dünya Kupalarında mücadele etmelerini hedefliyoruz. Bu ortak vizyonu Sayın Fatih Terim'le de paylaşıyor ve gelecekte kalıcı başarılara ulaşmak için önemli projeler geliştiriyoruz."

Türkiye'nin, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası eleme grubunda Hollanda, Çek Cumhuriyeti, Letonya, İzlanda ve Kazakistan ile eşleştiğini hatırlatan Demirören, "Bu çetin grupta futbolseverlerimize üst düzey maçlar izleterek Fransa'da düzenlenecek futbol şöleninde yer almak en önemli hedefimizdir. Bu vesileyle, 10 yıl aradan sonra Ankara'da oynayacağımız bu ilk karşılaşmada stadyuma gelecek tüm futbolseverlere teşekkür eder, iyi seyirler dilerim" diyerek görüşlerini aktardı.