ANKARA  - Amerikan Ulusal Basketbol Ligi'nde (NBA) Philadelphia 76'ers'ın eski efsane oyuncusu Allen Iverson’ın 3 numaralı formasını bundan sonra kimse giyemeyecek.

Philadelphia 76ers’ı 2001 yılında NBA finaline taşıyan ve 11 kez all-star seçilen yıldız basketbolcuyla özdeşleşen 3 numaralı forma, takımın Wells Fargo Center'da Washinghton Wizard ile oynayacağı karşılaşma ile emekli edilecek ve hiçbir oyuncuya verilmeyecek.

Takım CEO’su Scott O’Neil Iverson'ın takımın efsaneleşmiş oyuncularından biri olduğunu vurgularken, “O her şeyini sahada bıraktı. Kimse onun yüreğini sorgulayamaz. Bu oyuna gelmiş en iyi oyunculardan biriydi” ifadesini kullandı.

Iverson, 2010–2011 sezonunda Beşiktaş ile iki yıllık sözleşme imzalamış ve yaşadığı sakatlık nedeniyle sadece 10 maça çıkarak ülkesine geri dönmüştü. 

Philadelphia 76ers'da daha önce Julius Erving (6), Maurice Cheeks (10), Wilt Chamberlain (13), Hal Greer (15), Bobby Jones (24), Billy Cunningham (32), Charles Barkley (34) gibi isimlerin forması da emekliye ayırmıştı.