Trabzon

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, transfer konusunda sportif direktör Ünal Karaman ile sürekli görüşme halinde olduklarını, takıma takviye konusunda çok fazla katılım düşünmediklerini söyledi.

Kulübün ekonomik yapısı, yabancıların durumu, mevcut olan oyuncuların kalitesinin Trabzonspor'un hem artıları gibi hem eksileri gibi durduğunu vurgulayan Akçay, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla çok da maceracı olmadan gerekli olan yerler için bir atılım yapılabilir. Onun dışında çok fazla oyuncuyla görüşmek ya da çok fazla oyuncuyu talep etmenin çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta bu konu Ünal hocanın alanına giriyor. Oyuncu planlaması, oyuncuların kulüp içerisine girmesi, çıkması, ücretlendirmesi bir kulüp politikası olmalıdır. Bununla da sorumlu kişi ilgilenmelidir. Onun sorumululuk alanına bırakılmalıdır ama istişarede, fikir alışverişlerinde bulunuyoruz. Çok sıkıntı yok. Bir problem yok ama dediğim gibi Trabzonspor'un şu anki şartları çok fazla oyuncunun gelip çok fazla oyuncunun gitmesine uygun bir durum değil."

Alacakları oyuncuda birinci koşullarının karakter olduğunu dile getiren Akçay, "Saldırgan, agresif, elindeki ekmeği, avucundakileri bırakmak istemeyen, rakibe kafa tutan, kurallar içerisinde belli saygı ölçüsünde rakibiyle savaşan oyuncularla çalışacağız. Bu anlayışı bu kulübün oyuncuları benimsemeli. Bu tip bir takım yaratmak idealimdir" diye konuştu.

Akçay, "Rakibin isterse 150 Drogbası olsun. İsterse 150 Melosu olsun hiç fark etmez. Sonuçta ben de koşuyorum o da koşuyor. O da sıçrayacak ben de sıçrayacağım. Yenebilirler sorun yok ama Trabzonspor'u yenmek o kadar kolay olmayacak" dedi.