SAKARYA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Sapanca Güral Otel'de düzenlenen 2012-2013 Futbol Sezonu 52. Hakem Semineri'nin açılışında yaptığı konuşmada, ''Geçen sezon, Türk futbolu adına yaşanmasını hiçbirimizin istemediği bir sezon geçirdik. Artık topluma, futbolu bu kadar çok seven Türk toplumuna, futbolun güzel yanlarını konuşturmamız lazım'' dedi.

Türk hakemliği son dönemlerde büyük bir aşama kaydetti
UEFA Asbaşkanı Şener Erzik de Türk hakemlerinin geçmişe göre daha fazla uluslararası maç yönettiğine değinerek, Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda Türk hakemlerinin de yer almasını istediğini söyledi.
Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Zekeriya Alp, FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır'ın Brezilya'da düzenlenecek Dünya Kupası'nda yer alacağına inandığını söyeyerek Türk hakemlerinin uluslararası alanda daha fazla görev almaya başladığını bildirdi.
Alp, ''Dünya Şampiyonası'na gitmesi kışın belli olacak, Cüneyt Çakır'ın bir ilki başaracağından eminim. Şu an için çok büyük şansı bulunan Cüneyt'in Doğan Babacan'dan tam 40 yıl sonra bir ilki başaracağından eminiz'' ifadelerini kullandı.
Alp, 2011-2012 sezonunun beklentilerini karşıladığını vurgulayarak, şunları söyledi:
''Hakemlerimiz bir önceki yılda 43 uluslararası maç yönetirken, geçen sezon 56 maç yönetti. Burada önemli bir artış söz konusu. Bir önceki yıla göre daha çok uluslararası maç yönettik. Yeni sezonda 5 yeni arkadaşımız üst klasmanda yer alacak.''