Filistin Olimpiyat Komitesi Başkanı Cibril Racub, İsrail'in, Filistin Açık Tekvando Turnuvası'nı engellemeye çalışması karşısında Dünya Tekvando Federasyonu (WTF) ve Uluslararası Olimpiyat Komitesinin (IOC) gerekeni yapması konusunda çağrıda bulundu.

Ramallah'taki Birzeit Üniversitesinde dün başlayan turnuvada konuşan Racub, İsrail yönetiminin, bazı sporcuların Filistin'e girişine izin vermediğini ve turnuvaya engel olmaya çalıştığını ifade ederek, "WTF ve IOC'yi bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırıyoruz." dedi.

İsrail'in Gazze'den 29, diğer ülkelerden ise 41 sporcuya vize konusunda engelleyici uygulamalarına rağmen toplam 131 sporcu, yönetici ve hakemin turnuvaya katılacağını belirten Racub, "Bu katılım, İsrail işgaline karşı bir mesajdır." diye konuştu.

Filistin Tekvando Federasyonu Başkanı Ömer Kebeha, İsrail yönetiminin Nijerya ve Kırgızistan heyetleri ile Ürdünlü bazı sporculara vize vermediğini, Gazze'den gelen 35 sporcu ile yöneticinin Batı Şeria'ya girmesini engellediğini, Fas heyetini ise 48 saat beklettikten sonra ülkeye girmesine izin verdiğini ifade etmişti.

Yarın sona erecek Filistin Açık Tekvando Turnuvası'nda, Avrupa ve dünya şampiyonluğu ile olimpiyat ikinciliği bulunan milli sporcu Bahri Tanrıkulu da gözetmen olarak yer alıyor. Tanrıkulu, Filistin adına 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na kota alabilmek için Filipinler'de düzenlenen Asya Kıtası Elemeleri'ne katılarak bronz madalya kazanmıştı.