MADRİD 

İspanyol basını, bugünkü manşetlerinde İspanya Milli Takımı'nın iyi bir futbolla Türkiye'yi yendiğine işaret ederek, art arda 3. kez bu kupayı kazanarak bir rekora imza atma inançlarının çok daha kuvvetlendiğine vurgu yaptı.

Marca gazetesi "Şampiyonlar böyle oynar", AS "Oley oley oley. İspanya, son 16 turuna büyük kapıdan girdi", El Mundo Deportivo "Şampiyon darbesi", El Mundo "İspanya uçuşa kalktı", El Pais "İspanya, futbolunu gollerle süsledi ve son 16 turuna çıktı" ifadelerini başlıklarına çıkardı.

Yapılan yorumlarda, İspanya'nın gol sorununu Türkiye maçında aştığı ve karşılaşmanın yıldızlarının bir kez daha Iniesta, Pique ve Busquets'in olduğu belirtildi. Marca gazetesi, İspanya'nın iyi bir takım oyunu oynamaya başladığını ve futbolcuların 3. kez art arda Avrupa şampiyonu olup bir rekor kıracaklarına inanmaya başladığını kaydetti. Futbolcuların yorumlarına da yer verilen haberde Silva'nın, "Art arda 3 kez Avrupa şampiyonu olmak çok zor ama bunu başarabiliriz.", Iniesta'nın "Rakipler bize saygı gösteriyor, bu belli oluyor. İyi oynuyoruz ve bu şekilde oynadıkça bize bakışları da değişiyor." ve Morata'nın "Forvetlerin gol atmadığını söylüyorlardı. İşte size goller. Zor bir takım karşısında büyük bir maç çıkardık. Takım çok iyi durumda ve işliyor." ifadeleri kullanıldı.

"Arda'nın imajı oldukça üzücüydü"
Özellikle Andres Iniesta'nın futbolu için övgü dolu ifadelere yer veren İspanyol gazeteleri, Barcelonalı futbolcunun Türkiye karşısında "yeni bir resital yaptığını ve gösterişli bir futbolla sahanın en iyisi olduğunu" yazdı. UEFA'nın şampiyonadaki ilk maçlarda Iniesta'yı en iyi 11'de göstermemesini eleştiren İspanyol basını, ikinci maçların en iyi 11'inin "Iniesta+10" olması gerektiğini belirtti.

Bu arada maçın ikinci yarısında Arda Turan'ın Türk taraftarlar tarafından ıslıklanması ve İspanyol taraftarlardan destek almasına İspanyol gazeteleri geniş yer ayırdı. Marca gazetesi, "Arda Turan, takımı gibi tanınmaz haldeydi. Arda'nın imajı oldukça üzücüydü" diye yazarken, El Mundo Deportivo da "Gerçekten anlaşılmaz bir şey. Türk taraftarı yine Arda'yı hedef gösterdi ama bu kez haksız bir şekilde. Arda, Hırvatistan maçındaki gibi değildi, bu kez sorun takımdı. Hiçbiri iyi oynamadı. İspanyol taraftarı, Türk taraftarının haksız eleştirisine karşılık vererek Barcelonalı futbolcunun adını koro halinde söylemeye başladı." yorumunda bulundu.

Haberlerde, şu ana kadar iyi futbol oynayamayan Türkiye'nin, gruptaki son maçında Çek Cumhuriyeti'ni yenerek kalitesini gösterme fırsatına sahip olduğu da vurgulandı.