BERLİN

Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2016) Türkiye Milli Takımı'nın D Grubu'ndaki ikinci maçında İspanya'ya 3-0 mağlup olması, Alman basınında da geniş yer aldı.

Kicker dergisi, "İspanya, Türkiye'ye ders verdi" başlığıyla duyurduğu haberde, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in maçta sinirli bir şekilde su şişesini yere fırlattığına değinilerek, sonunda tecrübeli teknik adamın da İspanya'nın üstün bir maç oynadığını kabul ettiği belirtildi. Son şampiyon İspanya'nın Türkiye karşısında 3-0'lık skorla kolay bir galibiyet aldığına işaret edilen haberde, İspanya'nın tur atlamayı garantilediği, Türkiye'nin ise son grup maçında Çek Cumhuriyeti karşısında kazanması gerektiği hatırlatıldı.

Bild gazetesi ise "İspanya şampiyonluk formunda" başlığını kullanarak, İspanyolların üstün bir oyunla Türkiye'yi 3-0 mağlup edip üst tura çıktığını yazdı. Şu ana kadar turnuvadaki en farklı skoru elde eden İspanya'nın, şampiyonluğun en büyük favorilerinden olduğu kaydedildi.

"İspanya, Türkiye karşısında aldığı net galibiyetle etkiledi" başlığını kullanan Die Welt gazetesi, İspanya'nın yoluna devam ederken, Türkiye'nin iki mağlubiyetin ardından eve dönme tehlikesiyle karşı karşıya olduğuna işaret etti.

Express gazetesi de maç sırasında Arda Turan'a yapılan protestoya dikkati çekti. Arda'nın topa her dokunuşunda ıslıklandığının hatırlatıldığı haberde, milli takım kaptanının suçlu olarak seçildiği ifade edildi.