ANKARA

UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde bu sezon yer alan İngiliz kulüpleri, turnuvada evlerinde yapacakları ilk maçta sattıkları biletin 1 avrosunu Avrupa'ya ulaşmaya çalışan sığınmacılara yardım için kullanacak.

Portekiz temsilcisi Porto tarafından yaklaşık 2 hafta önce başlatılan ve Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) tarafından desteklenen "Umut için 90 dakika" adlı kampanyaya, İngiliz kulüplerinden destek geldi.

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde yer alan Arsenal, Chelsea, Manchester City ve Manchester United ile UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden Liverpool, Tottenham Hotspur ve İskoçya temsilcisi Celtic, Avrupa arenasında evinde oynayacağı ilk maçın her biletinden elde edeceği gelirin 1 avrosunu, Avrupa'ya ulaşmaya çalışan sığınmacılara yardım için kullanma kararı aldı.

ECA'dan yapılan açıklamada, söz konusu takımlardan toplanan gelirin saygın ve deneyimli hayır organizasyonlarının yardım fonunda toplanacağı belirtildi. Açıklamada, futbol kulüplerinin sosyal sorumluluk gerektiren projelere her zaman destek vermesi gerektiği vurgulanarak, "Bütün Avrupa ülkelerinde devam eden ve trajik boyutlara ulaşan sığınmacı krizini görmezden gelemeyiz. Avrupa kulüpleri, bu konuda sahada yaptıklarından daha fazlasını gerçekleştirmek için çalışması gerektiğini fark etmiştir ve bunu yapacaktır" ifadelerine yer verildi.

Son olarak Arsenal, geçen hafta sonu Stoke City'yi konuk ettiği lig maçında her biletinden elde ettiği gelirin 1 sterlinini  sığınmacı çocuklarayardım için dağıtmıştı.