BAKÜ

Hazar Lenkeran Teknik Direktörü Mustafa Denizli, takımının transfer çalışmaları için ilk tercihinin Türkiye'den olacağını söyledi.

Azerbaycan’ın Hazar Lenkeran takımının başına geçen Denizli, kulüp başkan yardımcısı Tuygun Nadirov ve basın sözcüsü Hüseyin Cebrayiloğlu ile başkent Bakü'de düzenlediği basın toplantısında, yeni takımı ve Türk futboluyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Yeni takımının transfer ihtiyacını devre arasında gözden geçireceklerini söyleyen Denizli, transfer edilecek isimlerin Türkiye'den mi yoksa başka bir ülkeden mi olacağını, yöneticilerle değerlendireceklerini belirtti.

Türkiye'de uygulanmakta olan yabancı oyuncu sınırlamasından dolayı birçok yabancı futbolcunun forma şansı bulamadığını hatırlatan Denizli, çeşitli Türk takımlarında birkaç yıl görev alan, takımlarından ayrılma durumundaki, kendisinin ve ekibinin yakından tanıdığı futbolcuları transfer edebileceklerini ifade etti. Denizli, "Bir transfer gerekecekse ilk tercihimiz Türkiye'den olur" diye konuştu.

 Fenerbahçe ve Trabzonspor'un elenmesi 

Bazı Spor Toto Süper Lig takımlarının Ziraat Türkiye Kupası 4. tur maçlarında elenmesini de değerlendiren Denizli, dünyanın her ülkesinde kupa maçlarının sürprizlere açık olduğunu, hem futbolcu hem de teknik adam kariyerinde benzer olaylarla karşılaştığını söyledi.

Rakibin alt liglerden olmasının hiçbir şey ifade etmediğini söyleyen Denizli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kupa maçları telafisi olmayan maçlardır. Lig öyle değil. Ligde bir maç kaybedersiniz, daha sonra telafi edersiniz. Dün Fenerbahçe ve Trabzonspor'un yaşadığı hadiseyi 'konsantre olamıyorlar' diye açıklıyorlar. Futbolda böyle bir şey olmaz. Yaşanır fakat bunu önlemek lazımdır. Türkiye'de yaşayan herkes, ufak da olsa bir şok geçirdi. Bu, bundan sonraki turlar için Süper Lig'deki takımlar için önemli bir ders olmuştur."

 "Hazar Lenkeran'dan 6 milyar avro aldı" iddiaları 

Hazar Lenkeran'dan transfer ücreti olarak "6 milyar avro aldığı" iddialarıyla ilgili de Denizli, bu haberlerin tamamen yanlış ve asılsız olduğunu bildirdi.

Çıkan haberlere hem kendisinin hem de ailesinin çok şaşırdığını söyleyen Denizli, "O rakamları Türkiye'de bile veremezler. Abartı olur ama bu kadarı olamaz. Tamamen gerçek dışı ve yalan bir haberdir" dedi.