İSTANBUL - Intercity İstanbul Park Pisti'nin ev sahipliğinde 13-15 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Dünya Superbike Şampiyonası ve Dünya Supersport Şampiyonası yarışları, Kenan Sofuoğlu'nun da Türk izleyicilerle buluşmasına sahne olacak.

Supersport kategorisinin en başarılı ve en tecrübeli pilotlarından olan Kenan Sofuoğlu, MAHI Racing Team India Kawasaki kadrosunda, bu kez Türk izleyiciler önünde önemli bir mücadele verecek.

Genel sıralamada ikinci durumda

Kenan Sofuoğlu, Dünya Supersport Şampiyonası'nda geride kalan 10 yarış sonunda genel sıralamada ikinci durumda bulunuyor.

Şampiyonanın Almanya'da yapılan son ayağında düşerek yarışı puansız kapatan Kenan Sofuoğlu, genel klasmanda Yakhnich Motorsport Yamaha takımının 185 puanlı İngiliz pilotu Sam Lowes'un ardından, 131 puanla ikinci sırada yer alıyor.

Sezonun tamamlanmasına 4 yarış kala Sam Lowes'un 54 puan gerisinde bulunan Sofuoğlu, şampiyonluk şansını İstanbul'da devam ettirmeye çalışacak.

 Supersport'da 3 şampiyonluk

Türkiye'nin uluslararsı alanda başarı kazanan tek motosiklet yarışçısı olan Kenan Sofuoğlu'nun kariyerinde 3 Dünya Supersport Şampiyonluğu bulunuyor.

Özellikle sponsor sorunları nedeniyle yurt dışı kariyerine sıkıntılar içinde başlayan Sofuoğlu, sergilediği performansla dikkatleri kısa sürede üzerine çekerken, 2007, 2010 ve 2012 yıllarında Dünya Supersport şampiyonu olmayı başardı.