MERSİN 

17. Akdeniz Oyunları'nda halter 56 kilo erkeklerde, Tunuslu sporcu Khalil El Maoui, 2 altın madalya kazandı. Böylece oyunların ilk altın madalyası Tunus'un oldu.  

El Maoui, Erdemli ilçesi kapalı spor salonunda düzenlenen 56 kilo erkekler halter müsabakalarında silkme ve koparma dallarında ilk sırayı elde etti. Koparmada 115, silkmede de 142 kilo kaldıran Tunuslu halterci 2 altın madalyayı ülkesine götürdü.

Koparmada İtalyan Mirco Scarantino 108 kiloluk kaldırışıyla gümüş, İspanyol Michael Otero Martines 107 kiloluk kaldırışıyla bronz madalya kazandı. Silkmede ise İtalyan Mirco Scarantino 139 kiloyla gümüş, vatandaşı Michael Di Giusto da 132 kiloluk kaldırışıyla bronz madalyanın sahibi oldu. 

Müsabakalar sırasında Suriyeli sporcu Mustafa Ramon 133 kiloyu iki kez denemesine rağmen ikisinde de ağırlığı taşıyamayarak düşürdü. Sporcu ikinci denemesinde omzuna düşürdüğü halteri kaldırmak istedi ancak başarılı olamadı ve sakatlandı. 

Derece alan sporculara madalyaları, Uluslararası Akdeniz Oyunları Komitesi (ICMG) Başkanı Amar Addadi tarafından verildi.

Addadi: "Organizasyonun eksiksiz yürüdüğünü bizzat gördüm"

ICMG Başkanı Addadi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 17. Akdeniz Oyunları'nın sorunsuz bir şekilde devam ettiğini ifade ederek, ''Hem spor salonunun hem de organizasyonunun eksiksiz yürüdüğünü bizzat gördüm" diye konuştu.

Addadi, oyunların ilk altın madalyasının sahibini bulmasıyla ilgili olarak da, "İlk madalyayı Tunuslu sporcu aldı. Kendisini kutluyor ve tüm sporculara başarılar diliyorum'' ifadelerini kullandı.