ANKARA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Beşiktaş ve Kardemir Karabükspor'a tribün kapatma cezaları verdi.

Kurul toplantısının ardından TFF'den yapılan açıklamaya göre Beşiktaş'a Bursasporla, Kardemir Karabükspor'a da Kasımpaşa ile Spor Toto Süper Lig'de yaptığı maçlarda, taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahüratın sezon içinde ev sahibi oldukları müsabakalarda 4. kez gerçekleştirilmesinden dolayı, tribün kapatmanın yanı sıra 200'er bin lira da para cezası verildi.

Beşiktaş'ın cezası doğu ve kuzey tribünlerinde, Kardemir Karabükspor'un cezası ise kuzey kale arkası tribünlerinde uygulanacak.

Gençlerbirliği futbolcusu Ahmet Yılmaz Çalık, Eskişehirspor maçında rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 resmi maçtan men edildi. Gaziantepspor ise saha olayları ve akreditasyon sisteminin uygulanmamasından dolayı toplam 20 bin lira ceza aldı.

Kurul, PTT 1. Lig ekiplerinden Gaziantep Büyükşehir Belediyesporlu futbolcu İbrahim Kaş'a 5 resmi maçtan men ve 19 bin 500 lira, Karşıyaka'ya tribün kapatma ve 15 bin lira, Adanaspor'a 40 bin lira, Kayserispor'a 5 bin 250 lira, Kayserisporlu futbolcu Cem Can'a 2 maç men ve 4 bin 300 lira, Manisaspor'a 6 bin 750 lira, Manisasporlu futbolcular Gökhan Sazdağı'na 3 maç men ve 6 bin 500 lira, Berk Neziroğulları'na ise 2 maç men ve 13 bin lira, Şanlıurfasporlu Gökhan Alsan'a ise 2 maç men cezaları verdi.