LAHEY - Hollanda Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde eylül ayında İzlanda ve Türkiye ile yapacağı maçların nihai kadrosu açıklandı.

Teknik direktör Danny Blind'in 31'den 23'e düşürdüğü kadroda Galatasaray'dan Wesley Sneijder ile Fenerbahçe'den Robin van Persie de yer aldı.

Blind, milli takıma ilk kez çağırdığı Ajax'tan Jairo Riedewald ve Kenny Tete'yi nihai kadroya da dahil etti.

Hollanda'nın 23 kişilik aday kadrosunda bulunan isimler şöyle:

Kaleci: Jasper Cillessen (Ajax), Jeroen Zoet (PSV), Tim Krul (Newcastle United)

Defans: Daley Blind (Manchester United), Jeffrey Bruma (PSV), Jairo Riedewald, Kenny Tete (Ajax), Terence Kongolo (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Porto), Gregory van der Wiel (Paris Saint-Germain), Stefan de Vrij (Lazio)

Orta saha: İbrahim Afellay (Stoke City), Georginio Wijnaldum, Vurnon Anita (Newcastle United), Davy Klaassen (Ajax), Wesley Sneijder (Galatasaray)

Forvet: Memphis Depay (Manchester United), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Arjen Robben (Bayern Münih), Quincy Promes (Spartak Moskova), Luuk de Jong, Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Fenerbahçe)

Hollanda, EURO 2016 Elemeleri kapsamında 3 Eylül Perşembe günü Amsterdam Arena'da İzlanda, 6 Eylül Pazar günü ise Konya Büyükşehir Torku Arena'da Türkiye ile karşılaşacak.

EURO 2016 Elemeleri A Grubu'nda şimdiye kadar oynadığı 6 maçta 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik alan Hollanda; İzlanda ve Çek Cumhuriyeti'nin ardından 10 puanla 3. sırada bulunuyor. Türkiye ise 2 galibiyet, 2 beraberlik, 2 mağlubiyet aldığı grupta, 8 puanla 4'üncülükte yer alıyor.