HOENDERLOO

(A) Milli Futbol Takımı Yardımcı Antrenörü Okan Buruk, milli takımın en büyük avantajının, oluşan yeni ruh olduğunu söyledi.
Okan Buruk ve Nuri Şahin, milli takımın konakladığı Golden Tulip Victoria Otelinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Okan Buruk, öncelikle Eskişehirsporlu Ediz'in vefatı dolayısıyla çok üzgün olduklarını belirterek Ediz'e Allah'tan rahmet ve ailesi ile Eskişehirspor camiasına baş sağlığı diledi.
Buruk, bugün Nuri Şahin'in de doğum gününü pasta keserek kutladıklarını, fakat vefat haberi nedeniyle hiç bir futbolcunun kutlama sırasında neşeli olmadığını belirtti.
Hollanda maçına Eskişehirsporlu Ediz'in vefatı nedeniyle siyah bantla çıkma talepleri olduğunu doğrulayan Okan Buruk, ''Maça siyah bantla çıkma talebimiz var, görüşülüyor. Delegasyon gelecek onlarla görüşülecek. Siyah bantla çıkacağımızı söyleyebiliriz. Olumsuz bir şey geleceğini zannetmiyorum'' dedi.

-Hollanda maçı her iki takım için de stresli geçecek-

Genç teknik adam, Cuma günü oynayacakları Hollanda maçının her iki takım için de çok önemli olduğunu belirterek, ''Stresli bir maç olacak. İlk maç olduğundan hepimiz açısından ayrıca bir rahatlık olacaktır. Fakat kendimize ve oyuncularımıza inanıyoruz'' dedi.
Okan Buruk, oyun disiplininin bu maçta en büyük anahtar olacağını da vurgulayarak, en önemli isteklerinin oyun disiplininden kopmamak ve futbolcuların bu istenilenleri yapabilmeleri olduğunu ifade etti.
Milli takımlar için en zor şeyin fazla bir araya gelememek olduğuna işaret eden Buruk, Hollanda'da kendi içlerinde kapalı bir ortamda çalıştıklarını ve şu an için her şeyin çok güzel gittiğini anlattı.