İSTANBUL - Teknik direktör Oğuz Çetin, 2016 Avrupa Şampiyonası elemelerinde 28 Mart Cumartesi günü Hollanda ile yapacağı maçta alacağı iyi bir neticenin Türkiye'ye Avrupa Şampiyonası kapılarını aralayabileceğini söyledi.

Türk Milli Takımı'nda geçmiş dönemde hem Fatih Terim hem de şu anda Hollanda'yı çalıştıran Guus Hiddink'in yardımcı antrenörü olarak görev yapan Çetin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, elemelere kötü bir başlangıç yapan millilerin 4. sırada bulunduğunu hatırlatarak, "Kaldı ki üçüncü sırada da Hollanda var. Onun önüne geçmek, İzlanda'yı yakalamak kolay değil ama Türk Milli Takımı'nın müthiş bir potansiyeli var" dedi.

Türk Milli Takımı'nın başında çok değerli ve bilgili bir teknik direktörün olduğuna dikkati çeken Oğuz Çetin, "Kadro istikrarını yakalamak lazım. Türk Milli Takımı'nın buna ihtiyacı var. Oynadığımız ilk maçtan bugüne kadar kadro çok değişkenlik gösterdi. Futbolcular tam yerine oturmadı. İnanıyorum ki Fatih Terim Hollanda maçıyla ilgili çok özel hazırlanacaktır. Hollanda maçı, kadroya gelecek her oyuncunun olmazsa olmaz maçı olacaktır" diye konuştu.

Çetin, Hollanda maçına tüm Türkiye olarak hazırlanmak gerektiğini aktararak, "Böylesine bir maça çıkarken bence sadece hoca ve takım değil, artık Türkiye olarak hazırlanmamız lazım. O manevi desteği bulmamız lazım. Hollanda'dan alınacak iyi bir netice bir anda Avrupa Şampiyonası'nın kapılarını bize aralayabilir. Çok kritik bir maç, bıçak sırtı. Olası bir başarısızlıkta gitmemiz çok zorlaşacak" diye konuştu.