ANKARA - Bir dönem Avrupa futbolunun en önemli ülkeleri arasında yer alan "Portakallar", milli takım düzeyinde özellikle son yıllarda eski başarılarının çok uzağında bir performans sergiliyor. Geçmiş yıllarda ulaştıkları başarılarla adlarından söz ettiren Ajax, Feyenoord ve PSV de uluslararası arenadaki eski günlerini mumla arıyor.

"Devler Ligi"ne direkt katılım tehlikede

Kulüplerin son 5 sezon sergilediği performans hesaba katılarak belirlenen UEFA ülkeler sıralamasında 10'unculukta bulunan Hollanda'nın, gelecek sezondan itibaren düşüş yaşaması bekleniyor.

"Portakallar"ın Avrupa kupalarında AZ Alkmaar, PSV, Twente, Ajax ve ADO Den Haag'ın mücadele ettiği 2011-2012 sezonunda kazandığı 13.600 puan, gelecek yıldan itibaren hesaplamadan çıkacak.

Sıralamadaki yeri sayesinde bu yıl Şampiyonlar Ligi kura çekimine lig şampiyonu PSV'yi 1. torbadan sokan Hollanda, yeterli puan toplanamaması halinde gelecek sezon bu hakkını kaybedecek.

Milli takıma da yansıdı

Hollanda, 2014'te düzenlenen FIFA Dünya Kupası'ndaki başarılı performansına rağmen 10 Haziran-10 Temmuz 2016'da Fransa'da düzenlenecek Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) finallerine katılamayarak düşüşüne milli takım seviyesinde de devam etti.

1988'de Avrupa şampiyonluğu yaşayan "Portakallar", EURO 2016 Elemeleri'nde A Grubu'nu 13 puanla 4. sırada tamamlayarak 1984'ten sonra 32 yılın ardından ilk kez finallere adını yazdıramadı.