BREST

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Belarus'un Dinamo Minsk takımıyla bugün deplasmanda karşılaşacak Trabzonspor'un teknik direktörü Mustafa Akçay, maçın oynanacağı Brestskiy Stadı'nda Brezilyalı oyuncu Alanzinho ve kaleci Zeki Ayvaz ile basın toplantısı düzenledi.

Derry City ile başlayan UEFA Avrupa Ligi sürecinin Dinamo Minsk maçıyla devam ettiğini hatırlatan Akçay, "Ligde 18. müsabakasını oynamış bir takımla karşılaşacağız. İstatistiklere bakıldığında dış saha becerisi daha yüksek bir takım. Kendilerini ifade etmeye çalışan aç oyunculara sahipler" dedi.

Rakiplerinin özellikle ofansif bölgede güçlü oyunculara sahip bulunduğunu, bu nedenle savunmada dikkatli olmaları gerektiğini belirten Akçay, "Rakip oyunculara kendi alanımızda çok fazla zaman ve alan tanımadan oynamamız gerekiyor. Özellikle Veselinovic, Stasevi, Sychev gibi önemli oyunculara sahip bir takımla oynayacağız. Kendi güçlerini evlerinde yüksek düzeyde göstermek isteyecekler. Bunu biliyoruz, bugün hem onlar hem de bizim için zor bir gün olacak" diye konuştu.

"Zorlukların üstesinden gelmek için eğitim almışız"


Akçay, maçın Minsk'e 375 kilometre uzaklıktaki Brest kentinde oynanması nedeniyle yorucu bir yolculuk geçirdiklerini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oldukça zor bir yolculuk oldu ama bu, bizim tercihimiz değildi. UEFA'ya Dinamo Minsk'in başvuruda bulunmasından dolayı yeni bir strateji oluştu. Bize düşen bu organizasyona uymak ve kendimizi bir şekilde hazırlamak. Trabzonspor olarak bu tip zorlukların da üstesinden gelmek için eğitim almışız. Zorlukları dikkate alarak stratejiler geliştirmek zorundayız. Sorunları çok fazla konuşup sorunun bir parçası olmaktansa, sorunları çözmek için gayret göstermeli ve üstesinden gelmeliyiz. Trabzonspor olarak buna gücümüz var.  Her türlü gollü beraberlik Trabzonspor'un evinde daha güçlü stratejileri geliştirmesi için yeterlidir diye düşünüyorum."

Trabzonspor, Dinamo Minsk maçının hazırlıklarını tamamladı

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda Belarus'un Dinamo Minsk takımıyla yarın deplasmanda yapacağı maçın hazırlıklarını tamamladı.

Bordo-mavili takım, karşılaşmanın oynanacağı Brestsky Stadyumu'nda teknik direktör Mustafa Akçay yönetiminde son çalışmasını gerçekleştirdi.

Akçay, antrenman öncesinde 20 oyuncusuyla saha ortasında kısa bir toplantı yaptı. Basına ilk 15 dakikası açık tutulan idmana ısınma koşusuyla başlayan futbolcular, ardından dar alanda pas çalışması yaptı.

Bordo-mavililer, antrenmanın ardından maç saatini beklemeye başladı.

Dinamo Minsk cephesi

Dinamo Minsk Teknik Direktörü Robert Maaskant da Trabzonspor'un çok güçlü bir takım olduğuna işaret ederek, "Önceki maçlarda bunu ispatladılar. Gerçekleştirilen transferler de takımın güçlü olduğunun göstergesi ama biz tur için elimizden geleni yapacağız" ifadesini kullandı.

Türkiye'de arkadaşlarının olduğuna değinen Maaskant, "Arkadaşlarım, yenilince benimle alay edebilir. O yüzden biz yenilmemeliyiz ki onların hayatı o kadar tatlı olmasın" değerlendirmesinde bulundu.